Sådan installeres kabel og Ethernet-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut et Ethernet-kabel til WAN- eller internetporten på bagsiden af ​​routeren eller til en af ​​de nummererede porte, hvis du bruger en switch eller hub. Den anden ende af kablet skal gå ind på bagsiden af ​​kabel- eller DSL-modemet.

2.

Slut et andet Ethernet-kabel på bagsiden af ​​din computer og til en af de nummererede porte på routeren, switchen eller navet. Hvis din internetforbindelse er installeret og aktiv, skal du straks kunne surfe på internettet på din computer.

3.

Kør Ethernet-kabler til de andre computere i dit hus, tilslutte hver på bagsiden af ​​en computer og ind i en af ​​de nummererede porte på bagsiden af ​​din switch, hub eller router.

4.

Skift hver computers arbejdsgruppens navn så at de alle matcher for at aktivere fil- og printerdeling. Højreklik på ikonet 'Denne computer' på skrivebordet på hver computer og klik på 'Egenskaber'. Klik på fanen 'Computer Name' i Windows XP. Klik på 'Skift' 'I Windows Vista og 7, klik på' Change Settings 'og derefter på' Change 'knappen. Skift arbejdsgruppens navn til' HOME '(eller hvad du kan lide, så længe alle computere matcher), og klik på OK. Du skal bruge Hvis du kun har en computer, skal du springe over dette trin. Hvis du bruger et nav eller en switch, er du færdig. Hvis du bruger en trådløs router, skal du fortsætte til næste trin.

5.

Tryk samtidigt på tasterne Windows og R på tastaturet for at hente vinduet Kør. I dette vindue skal du skrive 'cmd' uden anførselstegn. Tryk på Enter. I det nye vindue skal du skrive 'ipconfig' og trykke på Enter. Søg efter et emne på denne liste med ordene 'Ethernet Adapter.' Du leder efter den IP-adresse, der er angivet ved siden af ​​'Default Gateway', som '192.168.0.1'.

6.

Åbn en webbrowser og indtast nummeret som du fandt i det foregående trin i adresselinjen, hvor du normalt skriver navnet på et websted. Du skal præsenteres med et login vindue. Indtast routerns standard brugernavn og adgangskode, som kan findes i brugsanvisningen. Hvis håndbogen ikke er tilgængelig, skal du bruge linket i afsnittet 'Ressourcer' i denne artikel.

7. < / p>

Skift standardadgangskoden til routeren, umiddelbart efter at du logger ind. Skriv adgangskoden nede, eller sørg for at den er en, du ikke vil glemme. Konfigurer sikkerhedsindstillingerne for routeren ved hjælp af brugsanvisningen som reference Brug enten WEP eller WAP trådløs kryptering, og skriv ned den sikkerhedsnøgle, du genererer, så du vil kunne oprette forbindelse til routeren trådløst ved hjælp af din bærbare computer eller computere.

Tips og advarsler

  • De fleste trådløse routere har mulighed for at slukke for trådløs udsendelse. Hvis du ikke opretter forbindelse til din router trådløst, skal du deaktivere trådløs udsendelse for at modvirke hackingforsøg. Hvis trådløs udsendelse er slukket, er en hacker kan ikke bryde ind i dit netværk uden for huset.
  • Når du har en bredbåndsinternetforbindelse installeret i dit hjem, er det næste, du vil gøre, at oprette et netværk, så alle computere i huset kan dele det. Selv om der oprettes et hjemmenetværk, kræver noget planlægning og tålmodighed, er det en opgave, som næsten alle kan fuldføre uden at ansætte hjælp.