Sådan sikres trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd kun den trådløse router, når du har brug for det. Hvis du ved, at du ikke bruger netværket til en dag eller mere, er det bedre at slukke for det. Tænder på en router tager mindre end et minut. Dette er en nem måde at sikre det trådløse netværk mod indtrængen på.

2.

Brug det stærke admin brugernavn og adgangskode til den trådløse router. Svagere adgangskoder kan give administrativ adgang til routeren og hele trådløs sikkerhed kan blive kompromitteret. For at sikre det trådløse netværk er det første, du har brug for, at forhindre, at nogen tager kontrol og sparker dig ud af netværket.

3.

Deaktiver fjernadministration. De fleste routere deaktiveres som standard. Lad aldrig den trådløse router være fjernstyret.

4.

Fastgør den trådløse router med størst mulig kryptering i det trådløse netværk. Hvis routeren og alle computere i netværket understøtter WPA2, er det den bedste kryptering til hjemmenetværkssikkerheden. Hvis den ikke understøttes, skal du vælge WPA eller WEP i samme rækkefølge som præference. Husk at ion-ordre for at sikre det trådløse netværk, skal du kryptere kommunikationen.

5.

Aktiver routerens firewall. Dette hjælper med at blokere anonyme anmodninger og holder det trådløse netværk sikkert udefra.

6.

Deaktiver SSID-udsendelse. Dette forhindrer din router i at blive vist, når nogen søger WIFI-adgang i dit område. Hvis udsendelsen er deaktiveret, skal man kende SSID'et og manuelt skrive det for at oprette forbindelse til dit netværk.

7.

Skift routers SSID. Normalt kommer routere med standard SSID navne. Ændre dem, så man ikke forsøger at gætte navnet og forsøge at oprette forbindelse til dit netværk.

8.

Aktiver MAC-filtrering. Routere giver dig mulighed for at liste netværkskortadresserne af de computere, der har lov til at forbinde. Dette sikrer det trådløse netværk fra ukendte computere, der forbinder.

I dag har næsten hvert hjem et trådløst netværk. Det er vigtigt at have et sikkert trådløst netværk for at beskytte dine personlige / erhvervsmæssige data. Et trådløst netværk, der ikke er sikkert, kan være åbent for mange angreb. Selvom en harmløs person, der forsøger at dele båndbredde med dig, kan det drastisk sænke dit netværks ydeevne. Her er nogle trin for at sikre dit trådløse netværk.

Bemærk: De viste billeder er fra et bestemt router-mærke. Brugergrænsefladen kan være anderledes for andre mærke routere. Men det grundlæggende sikkerhedskoncept er det samme.