Krav til en trådløs printer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Router

Der kræves et trådløst netværk. Printerens trådløse netværksgrænseflade har brug for et adgangspunkt til at kommunikere, der normalt er en del af netværksens router, i hvilket tilfælde den kaldes en trådløs router.

Trådløs standard

Sørg for, at printeren bruger den samme standard for trådløs kommunikation, som routeren bruger (f.eks. Wi-Fi, 802.11g, 802.11n). De fleste moderne routere understøtter den almindeligt anvendte, men alderen 802.11b standard. 802.11g-standarden bruges mest.

Område

Udskriftsjob kan indeholde rigelige mængder data, så der kræves et stærkt trådløst link. Den effektive rækkevidde af et trådløst link er begrænset af den mindst kraftfulde og følsomme trådløse enhed --- normalt ville det være printeren --- og af miljømaterialerne og betingelserne. En god tommelfingerregel er at holde printeren inden for 10 meter fra adgangspunktet, og jo nærmere jo bedre.

Trådløs sikkerhed

De fleste trådløse printere understøtter trådløse sikkerhedsstandarder som WEP og WPA. WEP står for kablet tilsvarende privatlivets fred, den mest anvendte krypteringsprotokol og har det højeste niveau af interoperabilitet af enhver protokol. WPA står for Wi-Fi-beskyttet adgang, som er en nyere og meget stærkere protokol, men endnu mindre bredt understøttet af trådløse enheder. Når du konfigurerer sikkerhed på adgangspunktet, skal du sørge for at bruge en standard, som printeren vil understøtte. Hvis du er i tvivl, brug WEP.

Trådløst og trådløst

Selv om printeren betegnes som en trådløs printer, er det ikke begrænset til at blive brugt af andre trådløse klientcomputere. Printeren er tilgængelig for computere, der er tilsluttet det lokale netværk via både kablede og trådløse teknologier. Spredningen af ​​overkommelige trådløse printere til det brede forbrugermarked har muliggjort forenkling af trådløs udskrivning i hjemmet og små virksomheder. Trådløse printere er blevet hurtigt populære på grund af deres overførbarhed, og de behøver bare at være inden for det trådløse netværk og en standard stikkontakt. I en situation, hvor en printer skal være på et sted, der er svært eller umuligt at nå med et USB- eller Ethernet-kabel, skinner disse trådløse modeller.