Data og netværk kommunikationsteknologi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Local Area Network

Et lokalnetværk refererer til en typisk lille gruppe af computere, der er tilsluttet af et hub, en switch eller en router, afhængigt af netværkets størrelse og behov. Den centrale ide bag et LAN er at give mulighed for højhastighedstransmission af data mellem computere, så der kan deles filer, projekter kan samarbejdes, og således at filopbevaring kan centraliseres. LAN er almindeligt anvendt i hjem, kontorer, hospitaler og skoler.

Wide Area Network

Et bredt område netværk er sammenkoblingen af ​​flere netværk over et stort geografisk område. Internettet er det mest oplagte eksempel på et WAN, men der findes også mange private WAN'er. WAN'er bruger ekstremt højhastighedstog 'backbone' -forbindelser til at forbinde flere netværk sammen for mange af de samme grunde LAN'er oprettes til individuelle computere. For eksempel kan et firma med kontor i New York og et kontor i Los Angeles bruge WAN-teknologi til at tillade de to kontorer at 'adskille netværk til at fungere som om de var et stort netværk.

Internettet

Som det var Internet er i det væsentlige det største offentligt tilgængelige WAN. Det bruger mange typer teknologier til at forbinde millioner af netværk og computere sammen. For at fastslå denne kompatibilitet blev Internet Protocol Standard udviklet og vedtaget af alle netværksproducenter. computeren er forbundet til internettet, kan den åbenlyst 'tjene' information som websider, e-mails og onlinemeddelelser på tværs af hele netværket.

trådløse netværk

Trådløs netværksteknologi har ændret området for netværk. blive medlemmer af millioner af små LAN'er ved blot at forbinde trådløst til de forskellige netværk. De fleste trådløse netværk fungerer i henhold til IEEE 802.11 x-standarden, kendt som Wi-Fi, og bruger en eller anden type au thentikationsproces som WEP, der begrænser folks adgang. Men der er stadig flere offentlige offentlige trådløse netværk, der bliver opbygget hele tiden, og gratis global internetadgang for alle med en computer kan snart være en realitet.

Dataoverførselsformer

Over alle disse typer netværk er data transmitteres på en af ​​tre forskellige måder. Disse transmissionsformer er simplex, halv duplex og fuld duplex. Simplex tillader kun en-vejs transmission af data fra en afsender til en modtager, og den bruges næsten aldrig længere. Halv duplex muliggør transmission i begge retninger, men data kan kun bevæge sig i en retning på én gang. Dette er tilfældet med mange internetudbydere. Fuld duplex muliggør overførsel af data i begge retninger samtidigt og er den hurtigste tilstand. Et computernetværk består af to eller flere computere, der er forbundet med et hvilket som helst af flere fysiske medier. Denne forbindelse tillader overførsel af data mellem computere eller noder på netværket. Et netværk kan være så lille som to computere forbundet med et crossover-kabel eller så stort som internettet, hvor millioner af noder er forbundet med mange kompatible teknologier. Imidlertid er de fleste netværk designet til at opfylde bestemte specifikke behov, og forskellige netværksmodeller og teknologier er ansat for at imødekomme disse behov.