Sådan sikres dit WiFi-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Den første ting, du skal gøre, har stor trådløs sikkerhed, er at få adgang til din trådløse router. I din router manual vil den fortælle din router standard IP-adresse. Det er normalt 192.168.1.1 eller 192.168.1.254, men ikke i alle tilfælde.

Din router har også en standardadgangskode og vil være i din brugsanvisning, eller du kan allerede have oprettet et kodeord til din router.

Under alle omstændigheder skal du åbne en webbrowser og følge http: // i routerens ip-adresse. Indtast brugernavn og kodeord, og du vil få adgang til din router som om du så på en webside.

2.

I de fleste routere skal du Gå til det trådløse afsnit. Derefter skal du få adgang til det trådløse sikkerhedsafsnit.

Du vil enten bruge WPA eller WPA2. Der er ikke en utrolig forskel mellem de to i forhold til folk hacking du. Forskellen vil være i den kodeordstyrke du tildeler. Vælg WPA eller WPA2, og derefter vil det bede dig om et kodeord. WPA og WPA2 er de stærkeste typer af krypteringstyper til trådløs sikkerhed.

3.

Du skal gøre din adgangskode HARD til at bryde. En hacker behøver ikke at gætte dit kodeord. Der er store arkiver af ordlister, som de downloader og kan køre den mod din wifi-krypterede WPA eller WPA2. kan generere variabler i ordlisten.

Så hvis din hund ved navn 'snuggles' er dit sædvanlige kodeord, Tænk igen for din wifi.
Du vil bruge en kombination af bogstaver, tal og symboler. Du vil også gerne lave adgangskoden mindst 16-18 karakters lang.

Dårlige adgangskoder ville være:
snuggles
snuggles1
snuggles123
1snuggles
123snuggles

Gode adgangskoder ville være :
snuggles12! 14 u0026 snuggles
$snuggles3333! 6snuggles

Sørg for at skrive ned dit kodeord!
DIN ROUTER MAY udstede en stor 128 charachter-streng af u0026 quot; ; skrald u0026 quot; ser ting, når du tildeler dit dit kodeord. Dette er 'KEY' til passordet du har tildelt. Kopier dette og gem til en fil eller udskrive det. Nogle wifi-adaptere har brug for denne nøgle snarere end et kodeord.

4.

Endelig efter du har valgt dit kodeord, tildeler du det eller klikker 'OK'. Din trådløse router vil sandsynligvis genstarte sig selv. Nu ser du din wifi-adapter på din computer, fordi du endnu ikke har tildelt din wifi-adapter den nye adgangskode, du har angivet.

Fra Windows er der normalt en signalkvalitetsmåler (samt linux ). Uanset hvad du skal have adgang til din wifi adapter. Gå ind i sikkerhedsindstillingerne, vælg WPA eller WPA2 (alt efter hvad du lægger i routeren) og indtast dit kodeord eller PASTE den lange 128-charter for 'skrald' som routeren gav. Klik på OK, og din wifi vil være tilbage på det trådløse netværk. Du har nu meget stærk trådløs sikkerhed på dit netværk.

Tips og advarsler

  • Hackere ville have svært ved at bryde et WPA- eller WPA2-kodeord med bogstaver, tal og symboler. Brug dem og gør det mindst 16-18 tegn langt!
  • Hackere kan ofte køre 10.000 ord et sekund mod din WPA- eller WPA-kryptering. Så passwordets styrke er CRUCIAL. Du behøver ikke skrive det meget, så gør det HARD.
  • Jeg er meget erfaren i wifi-sikkerhed.
  • u0026 Quot; WiFi u0026 quot; et begreb, der bruges til trådløst netværk, er meget let brudt ind af hackere. Nogle gange placerer folk ikke krypteringssikkerhed på deres wifi-netværk hjemme eller på arbejde. Dette betyder, at der ikke er trådløs sikkerhed, og at enhver person, der er inden for rækkevidde af dit wifi-netværk, kan komme ind på dit netværk og stjæle dit internet og eventuelt komme ind i filerne på din computer.

    Folk der brug WEP-kryptering er ikke sikker, heller ikke fordi mange hackere kan besejre WEP-kryptering.

    Også personer med svage sikkerhedsadgangskoder bliver nogle gange hacket af hackere.

    Jeg vil lære dig en simpel måde at sikre dit wifi netværk!