Cellular Vs. Trådløs

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilgængelighed

Et af de vigtigste salgspunkter i en mobil dataplan er dens dækningsområde. Reduceret til sin enkleste forklaring betaler kunden at kunne forbinde på så mange steder som muligt, hvor de sandsynligvis har brug for tjenesten. Hvis en tjeneste annonceres som tilgængelig overalt i din by, men du ikke kan forbinde hjemme eller på arbejde, hvor du har brug for det mest, så er tjenesten effektivt værdiløs.

I de fleste tilfælde har mobildataplaner den bedste dækning i et givet område. Kvaliteten af ​​service kan og vil variere fra sted til sted, men tjenesten vil næsten altid være tilgængelig i dækningsområdet. WiFi har derimod en lang vej at gå, før det er så allestedsnærværende som mobilnet, men i mange byer er det i gang.

Datakurser

Datahastigheden er en måling af, hvor hurtigt data - en fil, et eksempel eller et antal e-mails - kan downloades til eller uploades fra kundens enhed. I de fleste tilfælde vil celletjenesten være langsommere end WiFi, men dette er placeringsafhængigt.

Med implementeringen af, hvilke mobiltelefonudbydere der kalder LTE, kan de effektive datahastigheder, der leveres af disse tjenester, stige til, hvor de opfylder eller overstiger Wi-Fi-hastigheder. LTE er betegnelsen for højhastigheds-trådløst, som leveres af mobiloperatører. for langvarig udvikling. Bærere forstår, at denne teknologi udvikler sig ekstremt hurtigt og vil være i en tilstand, hvor det vil kræve konstant opgradering i løbet af de næste mange år.

Bit Caps

'Bit caps' er en industribetegnelse for at pålægge en maksimal mængde data, der kan overføres på en brugers plan. Mange såkaldte 'ubegrænsede' dataplaner er faktisk begrænset i denne henseende, og hvis brugeren overskrider grænsen, kan omkostningerne være meget høje. Bithætter er typiske med cellulære dataplaner, men er sjældne, hvis de overhovedet findes for WiFi-datapakker.

Omkostningsberegning

Med undtagelse af forbigående eller daglige passeringer, der undertiden gøres tilgængelige i turistmål, vil WiFi næsten uden undtagelse er det billigere tilbud med alle andre faktorer i betragtning. I mange tilfælde tilbydes WiFi enten gratis eller som led i en virksomheds ydede tjenester.

Applikationer

Nogle mobiludbydere blokerer VoIP eller Voice over Internet Protocol på deres datanetværk, fordi det konkurrerer med deres egne taleopkaldstjenester. Hvis dette er en vigtig tjeneste for dig, skal du sørge for, at en mobildataplan tillader det, før du abonnerer. Ved sammenligning af mobildataplaner er de to bredeste kategorier cellulære (såsom EV-DO eller EDGE) og trådløse eller WiFi. Når du sammenligner disse tjenester, skal du kigge på tilgængelighed, datahastigheder, bitkapsler og selvfølgelig omkostninger. En anden vigtig overvejelse er hvilke applikationer tjenesteudbyderen tillader. Hvis du har brug for regelmæssigt at downloade store filer eller store mængder streamingdata, skal du sørge for, at disse behov kan opfyldes omkostningseffektivt.