Definer trådløs netværksadapter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Trådløse netværkskort er beregnet til at give forbindelse til et lokalnetværk (LAN). Når den trådløse netværkskort er tilsluttet og i nogle tilfælde installeret til en computer eller anden computerenhed, gør det muligt for denne enhed at oprette forbindelse og kommunikere via LAN. Hver trådløs adapter fungerer via radiobølger, som transmitteres og modtages af adapterens indbyggede radiosender.

Typer

Formfaktor og fastgørelsesmetode for et trådløst netværkskort er ikke de eneste kriterier for, hvilke typer af Netværksadaptere er defineret. I stedet adskilles trådløse netværksadaptere med den måde, hvorpå netværksforbindelsen er tilvejebragt. Som følge heraf er der kun tre grundlæggende typer trådløse netværkskort: Wi-Fi-adaptere, bredbåndscelletilpasninger og Bluetooth-adaptere . Ikke alle computerenheder kan bruge alle tre typer af trådløse netværkskort: nogle adaptere har betingelser, der skal opfyldes for at en enhed skal kunne udnytte, og ikke blot oprette forbindelse til et netværk.

Forbindelse

Trådløse netværkskort er typificeret Wi-Fi-adaptere er den mest udbredte type trådløst netværkskort, da de aktiverer den standard trådløse LAN-forbindelse (dvs. Ethernet-forbindelse). Bredbåndscellet Ada pters eller luftkort, aktiver mobil mobilitet meget som en mobiltelefon, forbinder laptops og andre enheder til et mobilnetværk. Bluetooth-adaptere giver trådløs forbindelse mellem enheder inden for kort rækkevidde af hinanden (f.eks. Mellem et mobiltelefonhåndsæt og en PDA-enhed eller mellem en computer og en trådløs mus).

Formfaktorer

Trådløse netværksadaptere kommer i mange forskellige stilarter og størrelser kendt som formfaktorer. Traditionelle trådløse adaptere, PCI trådløse adaptere, er designet i form af tilføjelseskort. Disse PCI-adapterkort skal installeres på en stationær computer for at muliggøre trådløs tilslutning. En mindre og mere bærbar formfaktor, den trådløse USB-adapter, er typisk tynd og kun få inches i længden. Formfaktorerne for PC- eller PCMCIA-trådløse adaptere er formet som kreditkort og varierer i tykkelse mellem 3,3 og 10,5 mm afhængigt af den nøjagtige type kort.

Vedhæftning

For at aktivere en netværksforbindelse skal en netværksadapter skal være fastgjort til computeren eller computerenheden (f.eks. mobiltelefon eller PDA). Trådløse netværksadaptere kan fastgøres på en af ​​flere forskellige måder afhængigt af typen af ​​formfaktor. Nogle trådløse adaptere er tilsluttet computeren via en ekstern USB-port (almindelig for bærbare computere og PDA'er). Andre er indsat i en smal, åben bugt på siden af ​​computeren, såsom PC Card slot på en bærbar computer. Mange moderne computerenheder indeholder indbyggede netværksadaptere, som i det væsentlige er installeret i computerens bus eller central processor (typisk for desktops, men gælder for enhver moderne computerenhed). Med fremkomsten af ​​trådløse netværk og trådløse netværksadaptere blev begrebet 'arbejde' genopdaget. Borte er den traditionelle forestilling om at 'gå til kontoret;' I stedet er det mobilkontor i dag. Med trådløse netværksadaptere er dagens forretningsmand og kontorist i teorien ikke længere begrænset til kontorets vægge: offentlige hotspots, Wi-Fi internet giver depoter, stationer og lufthavne og det lokale kaffefællesskab er alle lige så velegnede til arbejde som standard kontormøbler. Som hardwareenhed, der understøtter tilslutning til og udnyttelse af de tilgængelige trådløse netværksteknologier, giver den trådløse netværkskort brugerne mulighed for at opleve kommunikationsfrihed og informationsudveksling uden ledninger og kabler.