Hvad er SSID på computere?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

SSID-retningslinjer

SSID'er er hovedkvalitetsfølsomme og begrænses til maksimalt 32 alfanumeriske tegn, inklusive mellemrum, selvom det er anbefalet at holde SSID'en under 32 tegn. Brug af enhver form for privat information som SSID anbefales ikke.

Broadcast SSID'er

SSID'er bruges nogle gange som reklameværktøjer, som i tilfælde af en berømt eksklusiv kaffebar, der bruger deres butiks navn som deres SSID SSID'en kan bruges til at annoncere ved at indarbejde virksomhedens navn og sted i SSID'en, som det kan findes i en lufthavnsterminal, hvor et SSID kan læse 'Star Cafe Free Wi-Fi Gate B' som et eksempel. En anden ændring ville være at sende firmaets navn og telefonnummer som SSID, som computerbrugerne ville se som 'Fast Food Takeout 555-555-5555.'

Private SSID'er

Ejeren af det trådløse netværk kan vælge at ikke sende SSID'en som en måde at holde deres netværk privat. Det skal påpeges, at der er flere programmer, herunder Aircrack og Airodump, der kan registrere enhver SSID, selvom de ikke er udsendt. Jeff Liebermann, fra learningbydestroying.com, bruger 'Virus Testing Lab' som en effektiv måde at afskrække folk fra at oprette forbindelse til sit SSID.

Standard SSID'er

Når du opretter en adgangspunkt, medmindre der ikke er mulighed for en ubudet bruger, der forbinder det tilfældigt, er det absolut nødvendigt at ændre fabriksstandard brugernavn, kodeord og SSID. Der er en løbende joke i branchen, at 'Linksys er USAs internetudbyder - giver forbindelse til alle det skyldes, at mange brugere ikke ændrer SSID'en eller adgangskoden, så den er som standard Linksys / Linksys.

Flere SSID'er

Nogle adgangspunkter tillader oprettelse af mere end en SSID, så en offentlig SSID kan sendes til åben adgang, mens en privat kan sikres mod uautoriseret adgang. Dette kan være nyttigt i en situation, hvor en cafe ønsker at dele internetadgang, samtidig med at et sikret trådløst netværk holdes til eget brug. Wi-Fi-netværk bruger et navngivningssystem til at skelne mellem Wi-Fi-netværk, der har overlappende dækningsområder. Betegnelsen for dette trådløse netværksnavn er SSID, som står for Service Set Identifier. Wi-Fi-udstyrede computere registrerer automatisk og rapporterer eventuelle SSID'er, der er placeret for at give brugeren mulighed for at oprette forbindelse til dem, hvis det ønskes.