Hvad er et internt trådløst kort?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Et internt trådløst kort er simpelthen en lille lommeformet hardware, der plugger ind i bundkortet på din bærbare computer. Afhængigt af mærke og model på dit interne trådløse kort vil det afhente følgende signaler: 802.11a, 802.11b, 802.11g og 802.11.n. Se venligst den medfølgende dokumentation for at se, hvilke typer af trådløse signaler dit trådløse kort forbinder.

Placering

Når du køber en bærbar computer i dag, er der allerede installeret et internt trådløst kort. Afhængigt af mærke og model af den bærbare computer, du køber, vil et internt trådløst kort enten være under tastaturet på din bærbare computer eller under din bærbare computer. Hvis du fjerner tastaturet, vil du se det interne trådløse kort. Det har også en lille antenne fastgjort til den for at hjælpe med at hente et trådløst signal.

Når du køber en stationær computer, kommer den sjældent med et internt trådløst kort. De fleste bruger normalt en stationær computer eller køber et USB-trådløst kort, som du blot sætter ind i en tom USB-slot. Hvis du vil have et internt trådløst kort til dit skrivebord, skal du blot købe en og derefter åbne din computer og kigge efter en tom plads. Det interne trådløse kort vil stikke ind i det tomme slot, som typisk er en PCI slot. Når du lukker computeren og installerer softwaren, vil dit trådløse internt kort være tilgængeligt til brug.

Fordele

Trådløs computing låser dig fra en kablet forbindelse. Hvis du konfigurerer et trådløst LAN, har du evnen til at bevæge dig frit rundt om dit dækningsområde. Hvis du er i en kaffebar eller i lufthavnen, har du mulighed for at købe en forbindelse og surfe på internettet. Dybest set, med et internt trådløst kort, har du evnen til at komme på internettet, uanset hvor en forbindelse er tilgængelig. Du kan f.eks. Tjekke e-mail og få adgang til internettet, mens du flyver på AirTran-fly på 10.000 fod.

Tilslutning til internettet

Med et internt trådløst kort finder computeren automatisk trådløse forbindelser i din dækningszone. Når du har fundet det, skal du klikke på forbindelsen. Det kan kræve en adgangskode til godkendelse, eller hvis det er en åben, gratis forbindelse, vil du blot oprette forbindelse til internettet.

Opgradering af et internt trådløst kort

Hvis du har en ældre model bærbar computer, kan du gå online og køb et nyt internt trådløst kort, der udnytter nyere trådløse protokoller som f.eks. 802.11n. Mange hjemmesider sælger interne trådløse kort. Før du køber en, bedes du kontakte din computerproducent for at se, hvilken type internt trådløst kort, din bærbare computer kræver. Når du køber en computer, har du mulighed for at købe et skrivebord eller en bærbar computer. Når du har taget computeren hjem, kan du enten koble computeren til internettet via en kabelforbindelse eller en trådløs forbindelse. Hvis du vælger den kabelforbundne forbindelse, skal du tilslutte dit netværkskabel til skrivebordet eller den bærbare computer og derefter tilslutte den anden ende til enten en router eller et højhastigheds modem. Hvis du vælger en trådløs forbindelse, og du har en tilgængelig, vil din computer være afhængig af et internt trådløst kort, når du vælger den passende forbindelse og begynder at surfe på internettet.