Router vs Hub vs Switch

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hubs

Funktionen af ​​et nav er simpel. Det tager signalet overført fra en computer og genudsender det til alle de andre computere, der er knyttet til det. Dette betyder, at hvis Computer A sender en besked til Computer B, får Computer C stadig beskeden og ser på den. Computer C kigger ind i pakken og ser, at dataene ikke er til det, så det kræver ingen handling. Dette tager stadig processortiden fra Computer C.

Skifter

Skiftere er som nav, men har intern behandlingskapacitet. De er i stand til at huske MAC-adressen (Media Access Control) for alle de tilsluttede enheder og hvilke porte de er på. Ved hjælp af disse oplysninger kan en switch tage de oplysninger, der sendes af Computer A, og sende den direkte til Computer B. I dette tilfælde ser Computer C aldrig dataene. Afbrydere kan også reservere båndbredde til en enkelt samtale mellem computere, så resten af ​​båndbredden frigøres til andre samtaler.

Routere

Routere udfører de samme funktioner som switches, så nogle omtales som switching routere. Funktionen, der gør dem routere i stedet for bare at skifte, er evnen til at deltage i flere netværk sammen og fungere som en gateway-enhed mellem dem. Denne funktion bruges i hjemmenetværk, når en router tilsluttes hjemmenetværket til det større netværk af internettet, hvilket giver onlineadgang.

Blanding

Teknologierne i alle tre er kompatible med hinanden. Du kan have et hjemmenetværk med en router, der indbringer internettet, skifter under det og navene under det. Hvis en router vil udføre jobbet af en switch, er det meget mere økonomisk at bruge en enhed i stedet for flere.

Opgradering

Hvis du har et netværk, der bruger flere hubs, der er sammenkædet sammen med hinanden, opgraderes til en Enkeltkontakt med tilstrækkelige porte vil fremskynde dit internet og give samlede besparelser. Flere funktioner betyder mere omkostning, men selvom det koster lidt mere, kan besparelser i tid og produktivitet retfærdiggøre opgraderingen. Routere, hubs og switche udfører alle de samme funktioner på hjemme- og forretningsnettet. Hver enkelt gør dog jobbet lidt anderledes. Hubs plejede at være den eneste måde at tilslutte netværksenheder på via et Ethernet-netværk. Da computere og software brugte mere båndbredde, behøvede hubs en opgradering, og switches blev standard. Routere har altid udført som switche, men deres funktion er anderledes. De er ansvarlige for at deltage i eksterne netværk, hvor switches arbejder inden for et enkelt netværk.