Sådan laver du et stærkt kodeord

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænk ikke på længden af ​​dit kodeord. Endnu bare tænk på et ord eller to, der er lette at huske. Skriv ordene ned, så du kan begynde at gøre det til et stærkt kodeord.

2.

Bland i tal. Se på, hvad du skrev ned og skift bogstaver med tal, der ligner dem (som det var gjort i personsøgerkode for mange år siden). For eksempel skal du bruge et '7' i stedet for et 'T' ... eller et '8' i stedet for et 'B' ... eller et '12' på plads af en 'R' ... og så videre.

3.

Bland i specialtegn. Se på de resterende bogstaver, som du skrev ned, og afgør, hvilke bogstaver der kan skiftes med specialtegn, der ligner dem. Eksempelvis kan en '!' erstatte et 'L' eller en 'I' ... og '*' erstatte en 'O' ... og en ' kunne erstatte et 'A' ... og så videre.

4.

Bland de tilfælde, der er i de resterende bogstaver. Lav nogle store bogstaver og nogle l osercase.

5.

Gå nu tilbage og kig på dit kodeord. Kan du stadig genkende det? Er der otte (8) tegn eller mere i det? Hvis du svarede u0026 quot; Ja u0026 quot; til disse spørgsmål, så har du et stærkt kodeord, der skal være ret nemt at huske.

Tips og advarsler

  • Hvis din hukommelse er bedre end min er, så kan du også drage fordel af tilfældige adgangskodegeneratorer, der er gratis at bruge på internettet.
  • Uanset om det er for arbejde eller hjemme, er der flere og flere pres for at bruge stærke adgangskoder. Der er måder at gøre dette på, mens du stadig gør adgangskoderne lette at huske.

    Hvis du ikke allerede ved, er adgangskoderne bedømt af deres kompleksitet. Flere komplekse adgangskoder betragtes som stærkere adgangskoder, fordi de ville være vanskeligere at knække eller gætte.

    Hvad gør en adgangskode stærk? Dagens standard for et stærkt kodeord er en, der har mindst otte (8) tegn, der er en blanding af store bogstaver, små bogstaver, tal og specialtegn. Men hvor nemt er det at huske et kodeord som '77hTrP $'? Med nogen tid, sikkert, jeg kunne huske det. Men det ville være så meget bedre, hvis jeg kunne komme med et stærkt kodeord, der også var nemt at huske.

    Her er nogle tips til at hjælpe.