Sådan opretter du et hjemmet kablet netværkssystem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg først hovedcomputeren. Her kommer alle ledninger og kasser til ende. Tegn nu et kort over, hvor de forskellige computere i dit hus er. Få et groft skøn over, hvor langt hver computer er til din hovedcomputer. Denne computer kaldes nogle gange navet.

2.

Den nemme måde er at køre netværkskablet under tæppet til værelset.
Den bedre måde er lidt hårdere. Gå under huset, find hvor kablet eller telefonlinjen er bragt ind i rummet. Åbn den sammenkædningsboks og tag kablet op igennem. Du ønsker måske at gå til Home Depot eller Lowes, de har lavspændingsplader, som du kan op til 6 elementer tilsluttet, hvis du vil. For eksempel 2 telefonlinjer, et netværkskabel til alle værelser undtagen navet.

3.

Nu starter den sjove del. Hver af disse netkabler skal komme ind i lokalet med computerens hub. De får alle forbindelse til netværksomskifteren. Hvis du har nogen netværksprintere, får de også forbindelse til kontakten. Har jeg mistet dig endnu?

4.

Hvilken form for internetforbindelse bruger du? Kabel eller satellit bringe et kabel hvert værelse med et tv, nu skal du bruge et kabeludtag i navrummet. Det stykke Coax Cable er tilsluttet en switch fra kontakten, du har et netværkskabel, der går til dit hub. Navet fungerer som et modem og konverterer kabel til internettet. Alle har reelle hurtige hastigheder, og kablet er jo hurtigere, satellitten er anden, dsl er tredje og dialup er sidst. Hvis du bruger satellit eller kabel, behøver du kun et kabel til navet med internettet, og det er næsten en dummy-forbindelse. Computeren fortæller, at du vil gøre det.

Tips og advarsler

  • I Windows (jeg er ikke op på Mace) filer til alle brugere Højreklik på den offentlige mappe og gå ned for at dele og sige ja. Gå til printere og indstil deling for alle computere, du vil snakke med hinanden. I et hjemmemiljø anbefaler jeg, at du skal kunne se alle s computer, så ingen går til den forkerte slags websted. Gå derefter til Computer Icon og Click Tools, hvorfra du går til kort-netværksdrev. Tildel en computer på dit netværk til et drevbogstav. I andre værker tilføjer du en harddisk fra en anden til din computer. Hvis du ikke vil se din computer, deler du den ikke. Du er stadig deres ting, men de kan ikke se din.
  • Husk, at wire er som et vandrør. Hvis du har problemer med at oprette ledningerne. Tænk på det som et rør af vand. Spor det tilbage fra den computer, du er på, til den computer, du skal til. Sørg for at sikre, at alle kabler er tændt tæt.
  • Hvis det ikke virker. Sørg for at alle bokse er tændt. Dette er alle computere, switche, internet og hubs. Tro mig, når jeg siger, at du enten får det rigtigt første gang, eller det vil tage dig hele natten. Generelt når du går tør for ideer, lukkes alle butikkerne. Igen skal du bare følge røret, der er 85\% af de fleste fejl, 10\% slår ikke på delingen.
  • Husk, at der altid er to ting, du kan gøre midt om natten for at få hjælp. 1. Derfor blev Google opfundet. 2. Kontakt mig via email. Jeg lover at komme tilbage til dig enten i dag, i morgen eller i 3 måneder. Men så hurtigt som muligt.
  • Du siger netværk til en ejer med tre børn 5 computere, og du får en blank stare. Det er ikke så svært som det lyder. Også ikke så dyrt som du tror.