Sådan opsættes en printer med en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut netværkskablet til netværkskortet på printeren. Sæt den anden ende af kablet på routeren. Sørg for, at IP-adressen til printeren passer til netværksundernet. Hvis netværks IP-adressen for computere på netværket er '192.168.0.x', skal printeren have en IP på '192.168.0.x' hvor 'x' er det adskilte nummer fra resten af maskiner.

Tilslut printeren via Microsofts kontrolpanel. Klik på Windows Start-knappen, vælg 'Kontrolpanel', og dobbeltklik derefter på ikonet 'Printere'. .

Vælg

4.

Installer printerdriveren, når du bliver bedt om det. Dette er nødvendigt for alle klientcomputere på netværket. En printerdriver er den software, der gør det muligt for computeren og printeren at kommunikere. Klik på knappen 'Næste'.

5.

Klik på 'OK' på oversigtsskærmen. Du kan også vælge at udskrive en testside at kontrollere, at printeren faktisk er installeret.

Nogle printere leveres med et netværkskort, så de kan tilsluttes direkte til en router og bruges på et Windows-netværk. Dette kan gøres på ethvert lille eller stort netværk. Dette er især nyttigt for større netværk, hvor en maskine ikke kan få flere printere direkte forbundet med den. Men da netværkskomponenter og enheder er mere overkommelige nu, kan brugerne vælge at forbinde en printer til en router også.