Sådan testes min linje for bredbånd

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret forbindelse til et websted, der tilbyder en gratis hastighedstest. I dette eksempel er den anvendte applikation fra speedtest.net. Dette websted har en hastighedstest ansøgning på hjemmesiden. Når du opretter forbindelse til webstedet, registreres det også, hvor du er hjemmeadgangspunkt og hvilken type tjeneste du bruger.

2.

Klik på knappen 'Start test' på toppen af ​​websiden for at starte testen. Det kan tage flere minutter for applikationen at køre, især hvis langsommere hastigheder opdages.

3.

Evaluer resultaterne. Der er tre testresultater givet, når hastighedsprøven er færdig. For det første udføres en ping-test. En ping test evaluerer hvor meget tid det tager for et lille stykke data at rejse over internettet. Ping-testen gives i millisekunder og bør være under 150 millisekunder. For det andet gives en downloadhastighed. Bredbåndsbrugere kan forvente at se downloadhastigheder på ca. 1,5 Mb pr. Sekund. Dette er tegn på en bredbåndsforbindelse. Endelig gives en uploadhastighed. Uploadhastigheder er normalt halvdelen af ​​hastigheden for downloadresultater. Årsagen er, at uploadoplysninger normalt er meget små, når du surfer på internettet.

4.

Sammenlign resultater med andre. Speedtest.net har også en knap til at sammenligne dine resultater med andre i området. Dette er godt for folk, der ikke er sikre på, om resultaterne er gennemsnitlige eller underpar. Klik på knappen under resultatskærmen, der er mærket 'Hvordan stiger dine resultater i sammenligning med andre?' Dette giver dig tal for gennemsnit i kvarteret samt en vurdering givet af andre brugere til din tjenesteudbyder.

Bredbånd er udtryk, der bruges til at beskrive hurtig adgang til internettet. Bredbånd kommer i flere forskellige hastigheder, så test af hastigheden, og om du har bredbånd, kan du lave gratis værktøjer på internettet. Hastigheden af ​​din internetforbindelse bestemmes af den service, du får fra en udbyder. Derudover er ikke alle bredbånds flaskehalse kontrollerbare af brugeren. For eksempel kan langsommere hastigheder være fra en langsom serverforbindelse eller optaget datalinje.