Server u0026 Computer Vedligeholdelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Server

En netværksserver tager mest vedligeholdelse, da det er mest volatilt for tab af data. Netværksserveren skal altid overvåges ved hjælp af præstations- og temperaturapplikationer. Når varme ikke udføres korrekt fra maskinen, kan det påvirke komponenter som CPU, bundkort eller hukommelse.

Korrekt vedligeholdelse begynder med kontrol af backupmedier. Servere har normalt store mængder data, der skal gendannes, hvis harddisken fejler. En god vedligeholdelsesplan tester medierne og sikkerhedskopieringsfilerne med jævne mellemrum. Hvis backupen f.eks. Er til en SQL Server, skal du gendanne databasen til en testserver for at kontrollere mediet og filernes integritet. Dette er en god måde at overvåge beskadigede filer eller beskadigede DVD'er eller CD-ROM'er, der bruges til backup.

Checking logs er også en del af vedligeholdelsen. Logfilerne skal kontrolleres for eventuelle hackforsøg eller sikkerhedsadvarsler. Logfiler angiver normalt virus eller trojanske programmer installeret på serveren. Sikkerhedsbrud kan undgås, hvis logger kontrolleres dagligt, og antivirusprogrammer holdes ajourførte. Kontrol af sikkerhedslogfiler hjælper også med at sikre, at brugercomputere ikke er blevet hacket. En computerbruger, der er blevet hacket, kan ikke vide, at hans brugernavn og adgangskode bruges til at få adgang til serveren.

Endelig skal du kontrollere, at alle sikkerhedsreparationer til softwaren og operativsystemet er installeret. Operativsystemer som Windows har hotfixes til sikkerhed og opdateringer til, at systemet kan løse identificerede fejl. Installer disse programmer under off-timer på netværket for at undgå afbrydelse af brugeraktiviteten.

Klientcomputere

Klientcomputere kræver mindre vedligeholdelse, selv om der er flere computere, så det kan tage mere tid at udføre trinene. Den grundlæggende del af vedligeholdelse af en computer er at sikre, at dataene sikkerhedskopieres til serveren eller den lokale medieenhed, og softwaren har de nyeste hotfix-patches og opgraderinger. Da hackere også retter sig mod klientmaskiner, er det bedst at holde antivirusprogrammet opdateret med de nyeste definitioner, der leveres af udvikleren. For at holde klientmaskiner i bedste ydeevne kan administratoren også gerne køre vedligeholdelsesprogrammer på computeren , ligesom defragmenter. Som administrator, om netværket er lille eller stort, er en del af administrationen af ​​computere og servere vedligeholdelse. Vedligeholdelse er normalt mere fokuseret på serveren, da det bærer vægten af ​​det meste af netværksbehandlingen. Men vedligeholdelse af klientcomputere hjælper også med at gemme data og undgå enhver form for katastrofeinddrivelsesindsats. Vedligeholdelse på servere omfatter overvågning af temperatur, sikkerhedsrisici og backupprocedurer. For klientcomputere er det vigtigt at holde maskinen opdateret med de nyeste sikkerhedsrettelser og opgraderinger til softwaren.