Hvad er IMAP Email Server?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Selvom det er lidt mindre almindeligt end POP, kan IMAP-e-mail-servere arbejde sammen med den samme e-mail-software, som POP-servere bruger, herunder Outlook (nu kaldet Windows Mail), Apple Mail og Mozilla Thunderbird blandt mange andre. Konfiguration af en e-mail-klient for at oprette forbindelse til en IMAP-server er stort set ikke vanskeligere end at konfigurere den samme software til en POP3-server.

Fordele

IT-fagfolk udnytter ofte de mange fordele, som IMAP har over POP, herunder hastighed, især hvis du modtager store mængder email. Den største fordel, som IMAP har, er imidlertid, at brugerne kan organisere e-mail på selve serveren (i modsætning til den lokale computer), hvilket er vigtigt, hvis du arbejder på flere computere. For eksempel ligger mail sendt via en POP-server kun på den faktiske computer, den blev sendt til; e-mail, der sendes via en IMAP-server, er tilgængelig fra enhver computer, du arbejder på, fordi den ligger på selve serveren.

Funktioner

IMAP-email fungerer godt i virksomhedernes miljøer, især i situationer, der involverer en stor mængde post og brugere, der får adgang til e-mail på flere computere eller fra forskellige steder. Derudover har en e-mail-konto, der bruger en IMAP-server, ikke de samme problemer, som adgang til en enkelt POP3-konto på flere computere, nemlig duplikering af tidligere leverede og læste meddelelser.

Effekter

IMAP-email servere er særligt velkomne i det virtuelle kontor, et miljø, hvor brugerne ikke nødvendigvis arbejder på samme skrivebord (eller den samme computer, for den sags skyld) dagligt. Brugere i denne situation kan organisere lagrede meddelelser på samme måde som brugere på POP-servere kan, men på serveren selv og ikke på den lokale computer.

Advarsel

For mange brugere gør typen af ​​e-mail-server ikke 'gør ikke forskel i den daglige arbejdsproces. Men brugere, der bruger en enkelt e-mail-konto på en enkelt computer til at arbejde, bør vide, at POP-serverteknologi er mere brugervenlig, i hvert fald når man beskæftiger sig med e-mail på computer. De fleste brugere har imidlertid ikke mulighed for at vælge hvilken slags mailserver de bruger. Internet Message Access Protocol (IMAP) er en af ​​de 'store to' i kategorierne e-mail-servere, den anden er POP (som står for Post Office Protocol). IMAP har gennemgået flere revisioner siden starten i 1986, og den nuværende version i slutningen af ​​2009 er IMAP4rev1, der er blevet brugt siden 1996. En klar fordel, at IMAP har over POP, er, at i tilfælde af harddiskfejl eller en stjålet computer, er IMAP email ikke tabt, i modsætning til POP-baseret email, som gemmes lokalt, ikke på en server.