Sådan overvåger du brug af netværksbåndbredde

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent og installer softwaren. Programmet distribueres frit fra producentens websted på analogx.com/contents/download/network/nsl.htm.

2.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'AnalogX.' Fra denne menu skal du vælge 'Netstat Live'.

3.

Højreklik i Netstat-vinduet og vælg 'Configure' i menuen. et konfigurationsvindue til monitorindstillinger.

Klik på 'Aktiver' -knapperne til 'Automatisk start', 'Automatisk minimering' og 'Luk minimerer.' Disse giver dig mulighed for for at starte programmet under systemstart og minimerer det automatisk til systembakken.

5.

Luk konfigurationsvinduet og se de aktuelle statistikker i applikationen. Vinduet giver indkommende og udgående totaler for båndbredde trafik Når disse totaler overstiger den nuværende konfigurerede båndbredde, opstår der langsomhed. Lad programmet køre under optagne båndbreddebrugstider. Spidserne i brug overvåges for at se, hvor meget båndbredde der er til rådighed og bruges til at vurdere om mere båndbredde skal købes.

Overvågning af brug af båndbredde til netværk hjælper administratorer med at identificere langsommelighed og flaskehalse. Langsom ydelse over en netværksforbindelse er frustrerende for brugerne, og sommetider opstår problemet ved dårlige båndbreddebegrænsninger. Et gratis værktøj kaldet Netstat overvåger båndbredde. Programmet er et Windows-programkørsel på administratormaskinen.