DSL-modemer og hvordan de virker

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Almindelig gammel telefonservice

Grundlaget for DSL-teknologien er baseret på eksisterende telefonlinjer, kaldet almindelig gammel telefontjeneste. I stedet for at bruge telefonlinjen som den traditionelle opkaldstjeneste bruger DSL imidlertid en meget høj frekvens, som sender et datasignal over normale talelinjer. Dette signal stammer fra og vender tilbage til det DSL-modem, der er installeret i dit hjem fra et centralt kontor (CO).

Afsendelse og modtagelse

Når du først begynder at surfe på internettet med DSL, sender modemet en anmodning om CO. Når CO modtager denne anmodning, sendes signalet tilbage til computeren. Dataene dekodes derefter af modemmet og vises på skærmen. På denne måde letteres browseren som en række anmodninger og svar, der muliggøres af modemet som en 'oversætter' for begge parter såvel som den primære forbindelsesmetode.

Typer af DSL-service

Der er tre hovedtyper af DSL, der kan oprette forbindelse til dit DSL modem: ADSL, SDSL og IDSL. ADSL er den mest almindelige form for DSL og er bedst, hvis du har brug for standard browsinghastighed. SDSL er en hurtigere men dyrere mulighed. SDSL sender også et større signal, hvilket betyder, at det kræver en individuel linje og ikke kan dele telefonlinjen som standard DSL. IDSL er den tredje type DSL og er en meget lav grad af DSL, der er designet til dem, der er for langt fra en traditionel CO. I stedet for at bruge en telefonlinje, der forbinder til et CO, forbinder den ikke den normale talelinier. I stedet bruger den en datalinje til at bære signalet.