Hvor trådløse pc-kort fungerer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Grundlæggende

Et trådløst pc-kort er en lille elektronisk computerkomponent, der gør det muligt for en computer at få adgang til internettet uden at bruge et Ethernet- eller telefonkabel. Disse kort kan enten være interne eller eksterne, afhængigt af hvor gammel eller gammel din computer er. På de fleste stationære computere er de interne og tilsluttede direkte til bundkortet, selvom nogle modeller bare kan tilsluttes en ledig USB-port. På bærbare computere har de været eksterne og stikket ind i en port på siden eller bagsiden, men de bærbare computere, der er produceret i de sidste par år, kommer med en indbygget.

Tilslutning

Et trådløst pc-kort fungerer i en meget enkel mode. Processen starter med et modem, som er en enhed, der sender og modtager information fra internettet. Modemmet sender informationen videre til en trådløs router, som konverterer den fra data til et signal, der skal sendes. Routeren sender det signal. Det trådløse pc-kort opfanger signalet og konverterer det tilbage til dets originale dataformular, som det derefter kan bruges af din computer.

MAC-adresse

For at få adgang til et netværk leveres alle trådløse pc-kort med en unik MAC-adresse. Dette er en flercifret kode, som kun din computer har, det er lidt som et ID-mærke. Det gør det muligt for netværksadministratoren at fortælle alle de forskellige computere, der er tilsluttet internettet fra hinanden. Det holder også mennesker ansvarlige for deres handlinger, da det er yderst vanskeligt at ændre en MAC-adresse. Mellem MAC-adressen og din unikke IP-adresse, som du har fået af din internetudbyder, vil ulovlige aktiviteter man kan deltage i via internettet, spores direkte tilbage til en bestemt computer.