Hvordan fungerer fiberoptiske netværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Transducer / Transmitter

Lysdioder (LED'er) og laserdioder, der producerer energi ved virkningen af ​​elektroner, der falder i huller (fraværet af elektroner) ved en positiv / negativ forbindelse (ved en anode / katode site), er de to mest almindelige sendere i optiske kommunikationsnet. Disse arbejder for at overføre et elektrisk signal til et lyssignal (elektro-optisk transduktion). Det producerede signal moduleres til at bære information over optiske fibre.

Optiske fibre

Optiske fibre er glas (eller undertiden plast i andre anvendelser) fibre, der tjener til at gennemføre informationen via et fiberoptisk netværk. De fleksible fibre kan bundtes sammen, og et fiberoptisk netværk kan fungere ved højere båndbredder end andre former for kommunikationsinformation. Fordi disse glasfibre oplever lav dæmpning (signalintensiteten, som er korrigeret i denne type system med en optisk forstærker) og også lav interferens, er de meget effektive til brug i telekommunikation.

Fotodetektor

En sensor kaldet en fotodetektor fungerer som en modtager i et fiberoptisk netværk. Gør brug af den fotoelektriske virkning, hvorved (foto) elektroner afgives ved absorption af lysenergi, fotodetektoren, der virker som en transducer, returnerer lysinformationen til form af et elektrisk signal, der kan forstærkes og anvendes af

Bruger

Fiberoptiske netværk er ansat af mange typer teleleverandører, som f.eks. kabelvirksomheder, telefonfirmaer og internetudbydere og anvendes i de centrale (centrale) netværk af disse service-udøvere.