Hvordan opretter en router forbindelse til en pc?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

PC'er og routere

Der er tre typer af pc'er, som en router kan oprette forbindelse til: stationære computere, notesbøger og netbooks. Desktops kræver generelt en kabelforbindelse, da de er stationære. Notebooks og netbooks er bærbare og kræver en trådløs forbindelse, så ejeren kan bevæge sig frit og få adgang til data uden ledninger. Forståelse af både kablede og trådløse forbindelser er nøglen til tilslutning af en router til enhver type pc.

Desktop Connections

En stationær computer forbinder en router med et Ethernet-kabel. Den ene ende af Ethernet-kablet er sat i computerens Ethernet-port. Den anden ende indsættes i en LAN-port på routeren. Den primære anvendelse af en router er at lade skrivebordet dele en internetforbindelse med andre pc'er. Et bredbåndskabelmodem forbindes ofte til routeren med et kabel, som leveres af bredbåndskabeludbyderen. Den ene ende af kablet er forbundet til bredbåndskabelmodemet. Den anden ende er forbundet til routeren WAN-port. Dette gør det muligt for skrivebordet at blive vært for en internetforbindelse.

Notebook-tilslutninger

Notebook-computere kan oprette forbindelse til en router på mange forskellige måder. Nyere notesbøger er udstyret med indbyggede trådløse funktioner, som gør det muligt for brugeren at oprette forbindelse til en router ved hjælp af et værktøj, som følger med Windows-operativsystemet kaldet 'Wireless Zero Configuration' -værktøjet. Den tilgængelige routerforbindelse vises i dette hjælpeprogram og giver brugeren mulighed for at vælge routeren og oprette forbindelse til den. En notesbog uden indbygget trådløs kapacitet kan oprette forbindelse til en router ved hjælp af en trådløs USB-adapter. Dette sættes i en ledig USB-port på notebook'en. I Windows-operativsystemet, i Kontrolpanel og Netværksforbindelser, vises routeren som en tilgængelig forbindelse. Brugeren kan vælge routeren og klikke på 'Connect' for at oprette forbindelse til den. Brugeren kan også bruge et trådløst PCI-kort, som er indsat i en ledig PCI-port på notebook'en. Igen, ved at gå til Kontrolpanel og Netværksforbindelser, vises routeren som en tilgængelig forbindelse. Brugeren kan vælge routeren fra listen og klikke på 'Connect' for at oprette forbindelse til routeren.

Netbook-forbindelser

En netbook-computer er udstyret med en indbygget trådløs funktion. Brugeren kan oprette forbindelse til en router ved hjælp af værktøjet 'Trådløs nulkonfiguration'. Ved hjælp af dette hjælpeprogram vises routeren som en tilgængelig forbindelse. Brugeren kan derefter vælge routeren i listen og klikke på 'Connect' for at oprette forbindelse til routeren.