Hvordan virker trådløse internetydelser?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Specifikke

Et trådløst internetnetværk er et, der gør det muligt for enhver enhed med trådløse funktioner (hjemmecomputere, bærbare computere, visse MP3-afspillere) at oprette forbindelse til internettet uden at tilslutte en telefonlinje eller et Ethernet-kabel til deres enhed. Alt det kræver er et modem tilsluttet en trådløs router. Routeren gør informationen modtaget fra internettet til et signal svarende til et FM-radiosignal. Det sender signalet inden for et bestemt område, og enhver enhed med trådløse funktioner (normalt i form af et netværkskort) kan modtage signalet og afkode det tilbage i sin oprindelige form.

Afstand

Der er to grundlæggende typer af trådløse internetnetværk med to meget forskellige områder. En netværksrouter, der er opnået til privat brug, kan generelt sendes inden for en rækkevidde på ca. 120 fod. Kort sagt kan en person være 120 meter væk fra routeren og stadig have adgang til netværket og internettet. Et netværk oprettet til offentlig brug er i stand til at udsende meget længere. Nogle offentlige netværk har mulighed for at sende flere miles, hvilket gør dem perfekte til at dække universitetscampuser og i nogle tilfælde hele byer.

Serviceplaner

Enhver netværksforbindelse kan omdannes til et trådløst netværk via en trådløs router. Derfor er alt, hvad du behøver, en månedlig datatjenesteplan med en internetudbyder, en router, og du er indstillet. Vær dog opmærksom på vilkårene i din kontrakt. Nogle internetudbydere opkræver et fast gebyr for ubegrænset brug, men nogle har en båndbredde cap, hvilket betyder at du kun kan downloade og få adgang til så mange data fra internettet om måneden. Hvis førstnævnte er sandt, skal du sikre dit trådløse netværk ved at sætte et kodeord på det. Hvis det forbliver usikret (som det gør ved standard) kan enhver, der har en trådløs enhed, muligvis oprette forbindelse til dit netværk og bruge din båndbredde.