Sådan bruges en SMTP-relæserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få oplysninger om SMTP-serveren fra administratoren af ​​e-mail-systemet, herunder dens værtsnavn og om nødvendigt brugernavn og adgangskode.

2.

Konfigurer e-mail-kontoen i e-mail-klienten for at bruge SMTP-relayserveren.

3.

Test SMTP-relayserveren ved at sende en e- mail til en ekstern konto du har adgang til. At sende en e-mail til et domænenavn i det lokale netværk eller modtage e-mails tester ikke SMTP-relayserverens funktionalitet.

4.

Se efter den email, der sendes til den eksterne konto i det foregående trin. Se emnernes overskrifter og se om værtsnavnet på SMTP-relayserveren er nævnt i overskrifterne. Hvis SMTP-relæets værtsnavn er i overskrifterne, virker SMTP-relæet korrekt.

5.

Se efter en springet email på kilde-e-mail-klienten, hvis e-mailen ikke ankom . Når den sendte e-mail er blevet modtaget, skal du se beskeden og overskrifterne for at se, om SMTP-relæserveren nægtede e-mailen. Hvis det er tilfældet, skal du enten rette op på den fejl, der er angivet i den afstødte email eller kontakte administrator af SMTP-relayserveren for at få flere oplysninger.

Næsten alle SMTP-relæservere på internettet begrænser adgangen til deres egne brugere. I de fleste tilfælde tillader SMTP-relæservere adgang baseret på e-mail-klientens IP-adresse. På den anden side kræver nogle SMTP-relæservere autentificering med brugernavn og adgangskode. Uanset hvordan autentificering er udført, er det nemt at bruge en SMTP-relæserver, så længe der er givet tilladelse.