Sådan får du adgang til en router via en computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indtast routers URL i en webbrowser. Hvis du ikke kender din router's URL, skal du se manualen eller installations-cd'en eller gå til producentens websted. Mange routere har flere webadresser, som du kan bruge til at få adgang til enheden. Når du har indtastet webadressen, skal du klikke på knappen 'Gå' eller trykke på 'Enter'.

2.

Indtast dit brugernavn og adgangskode i dialogboksen, der vises i din browser. Rutens brugernavn og adgangskode findes i routerenes dokumentation, selv om de fleste routere har et standardbrugernavn til 'admin' og adgangskoden 'adgangskode' . '

3.

Gem routerens URL for at få nem adgang senere. Bookmark siden i din browser.

4.

Gem dine ændringer, og log derefter ud. Hvis du foretager ændringer i din router s indstillinger, f.eks. Sikkerhedsindstillinger, skal du klikke på knappen 'Gem' eller 'Anvend' for at holde ændringerne. For at afslutte routeren skal du klikke på knappen 'Logout' eller 'Afslut'. De fleste routere logger automatisk ud af routeren efter en vis tid, typisk fem minutter.

Tips og advarsler

  • Hvis du bruger en trådløs router, ændrer krypteringsindstillingerne til den højeste tilgængelige sikkerhed (WPA-PSK eller nyere) for at forhindre uautoriserede brugere i at logge på dit trådløse netværk.
  • En router er en netværksenhed, der forbinder dit hjem- eller kontorsnettet --- kaldet et 'lokalnetværk' eller 'LAN' --- til internettet. Trådløse routere fungerer også som et trådløst adgangspunkt, hvorfra du kan forbinde trådløse enheder til internettet. Når du konfigurerer din router for første gang, og for at ændre sikkerhedsindstillinger og andre muligheder, skal du bruge en webbrowser til at logge ind på routerens adresse.