Sådan installeres et HSDPA USB-modem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb et HSDPA USB-modem. Disse modemer er ofte tilgængelige direkte fra mobiludbyderen, pakket i en pakkepakke, når en person tilmelder sig en plan, der giver adgang til netværket. Modemer kan også findes hos visse elektronikforretninger for mellem US $50 til $100.

2.

Skriv en kontrakt eller aktiver en 3G-netplan med en tjenesteudbyder. Nogle virksomheder, der leverer denne service, omfatter Vodaphone, T-Mobile og Movistar. Tjenesten er muligvis ikke tilgængelig i alle lande.

3.

Tænd computeren og sæt HSDPA-modemet i en ledig USB-port. Hvis modemet blev leveret med en 3G-pakke fra en udbyder, er softwaren allerede installeret på enheden. Enheden vil selv installere den nødvendige software på enhver Windows-baseret pc.
Modemet er kompatibelt med Mac OSX-systemer og Linux-systemer. Læs de medfølgende instruktioner for at afgøre, om der er brug for en download af yderligere software til ikke-Windows-systemer.

4.

Brug modemet til at få adgang til højhastighedsforbindelser via internet via tjenesteudbyderen s mobilt 3G-netværk. Der er ingen grund til at købe en separat trådløs router eller et modem.

Tips og advarsler

  • Det kan være mere omkostningseffektivt at få modemet gennem en bundpakke, der sælges via en mobiludbyder, frem for at købe et modem fra en forhandler.
  • Nogle HSDPA-modemmer, der sælges fra en tjenesteudbyder, kan være låste enheder, ligesom nogle tjenesteudbydere sælger låst mobiltelefoner og PDA'er. Det betyder, at låste modemer kun fungerer på det netværk, som de blev købt for.
  • Et HSDPA USB-modem er en lille ekstern enhed, der gør det muligt for en computer med en USB-port at oprette forbindelse til højhastigheds 3G-trådløse netværk. 3G-netværk er højhastighedstjenester, som ofte opretholdes af mobiludbydere for at give mobiltelefonens håndsæt adgang til internettet.
    Modemet forbinder til en computers ledige USB-port og leveres til tider af mobiltelefonudbyderen, at brugeren har tilmeldt sig til 3G-netadgang.