Sådan opsættes og betjenes en Apache Web Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Acquire Apache webserver software fra Apache's hjemmeside. Når man køber Apache webserver, skal man vælge mellem at installere en præ-kompileret binær version af Apache og kompilere Apache s kildekode med en C compiler. De fleste mennesker bør vælge den forudindstillede binære, medmindre der er en anden grund.

2.

Installer Apache webserverens præ-kompilerede binære filer. , kompilér Apache 's webserverens kildekode med en C compiler og installer derefter de resulterende binære filer.

3.

Se på httpd.conf filen, som er den primære konfiguration fil til Apache. I Windows-miljøet er der et menupunkt i Apache s programgruppe til dette. På Unix-baserede platforme skal du navigere til Apaches konfidensmappe og derefter åbne httpd.conf-filen. For at få en fungerende Apache-server skal du sørge for, at felterne for serverdomænenavn og -porte er korrekte.

4. < / p>

Start Apache webserver. Dette trin varierer afhængigt af operativsystemet. På Windows skal Apache webserver genstartes via funktionen Services under Administrative Tools. På Unix-baserede platforme skal Apache webserver startes fra operativsystemets serviceramme eller manuelt via kommandoen 'apachectl start'.

5.

Åbn en webbrowser og peg den på din Apache webserver ' s domænenavn. Der skal vises en standard Apache-webside.

6.

Når standardwebsiden for Apache er synlig, skal du foretage yderligere ændringer til Apache webserver som f.eks. tilføjelse dynamiske moduler eller yderligere HTML-mapper i httpd.conf. Når tilpasningerne til Apache webserver er blevet gennemført, skal du genstarte og teste med en browser igen.

T ips og advarsler

  • På nogle Linux-installationer kommer Apache forudinstalleret og kører. På disse installationer kan mange af disse trin springes over.
  • Installer ikke Apache version 1. Version 1 er forældet og har sikkerhedsproblemer, der er løst ved at gå til Apache version 2.
  • Apache webserver er en af ​​de mest populære webservere, der kører på internettet. Den eneste rigtige konkurrence til Apache er IIS, som kun kører på Microsoft Windows-platformen. Apache webserver er blevet portet til alle større operativsystemer, men den måde det virker på, er stort set den samme, uanset hvilken platform den kører på. På kun få minutter kan enhver have en Apache webserver installeret og fungere problemfrit.