Fordele og ulemper ved chatrum

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Pro: Øjeblikkelig kommunikation

Chatrum giver folk mulighed for at tale frem og tilbage uden brug af en telefonlinje. Korrespondance, der muligvis har taget dage via e-mail, kan nu udføres på en måde, der er minutter.

Con: Timing and Crashes

Mens et chatrum giver dig mulighed for at mødes med nogen, skal du stadig sørge for en specifik tid til at mødes Desuden kan et computerkrasj eller internetforstyrrelse forstyrre samtalen, hvilket er meget mindre bekymrende, når du taler via telefon eller email.

Pro: Anonymitet

Den anonymitet og privatliv, der tillades af chatrum, tillader folk at tale mere frit og udforske sider af sig selv, at de måske ikke har en chance for ellers.

Con: Anonymitet

Anonymitet betyder, at du aldrig kan være helt sikker på, hvem du virkelig taler med i et chatrum. folk er mere villige til at sige hatefulde eller grusomme ting, da der er færre sociale konsekvenser.

Pro: Gensidige interesser

Chatrum giver folk med fælles interesse mulighed for at møde hinanden meget nemt. folk kan aldrig have en chance for at mødes eller endda vide, at andre entusiaster eksisterer. Chatrum er en kendsgerning i disse dage, hvilket letter regelmæssig kontakt med mennesker fra alle verdens hjørner. De er blevet så udbredt, at nye sproglige begreber og former for social etikette har udviklet sig til at styre adfærd inden for dem. Chatrum indeholder en række fordele i forhold til andre former for interaktion, sammen med deres andel af ulemper, som bør overvejes, inden de indtræder.