Hvad er en Bluetooth-port?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Bluetooth bruger kortfrekvensfrekvenser til at transmittere information fra faste og mobile enheder. Disse enheder skal ligge inden for intervallet 32 ​​fod eller 10 meter for at Bluetooth effektivt kan fungere.

Historie

Det er opkaldt efter den danske konge Harald 'Bluetooth' Blaatand, hvis mest bemærkelsesværdige præstation er at forene det skandinaviske Europa - Danmark og Norge - til en enkelt stamme. Grundlæggerne af Bluetooth tog sit navn og brugte det som logoet, ikke kun fordi Bluetooth først blev udviklet i Skandinavien, men også på grund af dets symbolske betydning. Bluetooth forener telekommunikation med computing og Bluetooth blev oprindeligt designet til at overføre stemme og data, men siden da har den udviklet sig og været anvendt til hverdagen.

Funktion

En Bluetooth-port muliggør forbindelser til Bluetooth-aktiverede enheder til synkronisering. Der er typisk to typer porte: indgående og udgående. Den indgående port gør det muligt for enheden at modtage forbindelser fra Bluetooth-enheder, mens den udgående port gør forbindelse ns til Bluetooth-enheder.

Brug

Mest populært er Bluetooth-teknologi blevet brugt til mobiltelefoner, tastaturer, mus og trådløst netværk mellem pc'er. Populære spilkonsoller som Nintendo Wii og Playstation 3 bruger også Bluetooth til deres controllere. Der er en stadig stigende efterspørgsel efter Bluetooth-teknologi, fordi dagens krav kommer hurtigere. Bluetooth giver os mulighed for at imødekomme disse krav ved at give mobilitet.

Fremtid

Bluetooth er i øjeblikket begrænset, men i fremtiden vi kan se større båndbredde og afstande, hvilket gør det muligt for Bluetooth at konkurrere med andre trådløse teknologier. Bluetooth skiller sig ud, fordi den er automatisk, har lav interferens og altid opgraderes. Bluetooth-teknologi har revolutioneret markedet for trådløse enheder. Det er billigt, bruger lav energi og har været implementeret i forskellige aspekter af vores liv, herunder biler, lydenheder og mest almindeligt i mobiltelefoner. Og mens teknologien kan ændre sig hurtigt, kræver Bluetooth stadig to enkle funktioner: portene .