Hvordan fungerer Ethernet Hubs?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Introduktion

Hubs er enheder, der giver en bruger mulighed for at forbinde flere enheder til et netværk. Der er grænser for, hvad et hub kan gøre, og til tider kan det være nødvendigt at tilslutte en enhed, der gør mere end blot et simpelt hub for at give brugeren mulighed for at forbinde flere computere til et netværk. Grundlæggende om, hvordan et Ethernet-hub fungerer, er dog ret simpelt.

Hubs er mest passive netværksenheder

En hub kan sammenlignes med en sender til en station. Pakker med data kommer ind og ud af navet og sendes derefter til andre computere på netværket. Et nav, som kun virker som et nav, passerer kun på netværksdataene.

De fleste Ethernet-huber, som folk køber nu, er faktisk lidt højere fungerende enheder kaldet switches. Netværkskortene i hver computer ved, hvilken computer har brug for de data, der er modtaget fra navet.

Hvis to computere i et Ethernet-netværk forsøger at sende data samtidig, opstår der en sammenstød. En datakollision svarer til to biler, der forsøger at passere over en enkeltbane på samme tid. Det vil simpelthen ikke ske. Dataene, der når den anden ende, vil blive forvrænget og ubrugelige.

Der er ingen teoretisk begrænsning til, hvor mange computere der kan sluttes til et rent passivt hub. Datakollisioner stiger i hyppighed med antallet af computere, der er knyttet til et nav. Dette sænker netværkets dataoverførselshastighed, da mange pakker skal sendes ud igen.

Hvad bytterfunktionaliteten af ​​moderne Ethernet Hubs giver

De fleste Ethernet-huber, der er købt i dag, har lidt mere hardware end den ældre, passive hubs. De nyere Ethernet-hub'er fungerer også som omskiftere. De fungerer som stoplys eller netværkstrafikpolis, der styrer strømmen af ​​trafik over kablerne og forhindrer pakkekollisioner. Det betyder, at endnu flere computere kan sluttes til et enkelt netværk.