Hvordan fungerer trådløse netværkskort?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Grundlæggende

Et trådløst netværkskort er en lille elektronisk enhed, der gør det muligt for en computer at oprette forbindelse til internettet uden brug af telefon- eller Ethernet-ledninger. Disse kort kan komme i et par forskellige former. Til bærbare computere kan de enten være et egentligt kort, der glider ind i en port i maskinens tilfælde eller kan blive indbygget indvendigt. På en stationær computer findes de traditionelt på indersiden af ​​maskinen, der er plugget direkte ind i bundkortet, men Der findes visse modeller, som bare kan tilsluttes en ledig USB- eller Firewire-port.

Opsætningen

Måden et trådløst netværkskort forbinder en computer med til internettet er ganske simpelt. Et modem sender data til og modtager data fra Internet.Denne data sendes derefter videre til en trådløs router, som konverterer dataene til et signal, der kan udsendes over luftbølgerne. Det trådløse netværkskort modtager signalet (forudsat at det er inden for radioprogrammernes broadcastområde) og konverterer det tilbage ind i data, der derefter kan bruges af den computer, den er tilsluttet. Et trådløst netværkskort forbinder en computer til et standard, ikke-internet computernetværk på samme måde, idet den eneste forskel er manglen på et modem fra ligningen .

MA C-adresse

For at identificere en computer på et netværk, får alle computere, der forbinder, en unik MAC-adresse. Dette er et flercifret, 48 bit 'navn', der er unikt for din computer. Det er programmeret i det trådløse netværkskorts hukommelse og er også ætset på selve enheden. Et netværk accepterer ikke din forbindelse uden en gyldig MAC-adresse. Dette bruges primært til at identificere dig for netværksadministratoren, men også for at holde dig ansvarlig for dine handlinger. Din MAC-adresse er unik for din specifikke computer, så hvis en person deltager i ulovlige aktiviteter, kan de spores til deres MAC-adresse, som igen kan spores direkte tilbage til den pågældende person.