Hvordan kabelmodemer virker

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Basemoduler for kabelmodem

Opkaldsforbindelser er sjældne. De fleste hjem har kabel eller Digital Subscriber Line (DSL) forbindelser for at give husejere med deres informationsbehov. DSL-modemer arbejder ved at sende frekvenser over de normale telefonlinjer, der er højere end de frekvenser, der bruges til tale. Kabelmodemer er afhængige af kanaler i koaksialkabellinjerne, som kabelvirksomheder bruger, der ikke bærer tv-signaler.

Hvad laver et kabelmodem?

De fleste kabelmodemer har en MAC-chip, der modtager netværksdatapakkerne, en CPU, der styrer enheden og behandler oplysninger og porte til kategori 5 og koaksialkabler. Et kabelmodem fungerer som en gateway og en router, der henter pakkerne fra internettet og sender dem ud. Kablet modemets arbejde er at fortolke signalerne og fungere som en firewall mellem brugeren og internettet.

Overførselshastighed for information sendt og modtaget

Modem står for modulator / demodulator. Udtrykket anvendes til opkaldsmodemer og gælder ikke korrekt for højhastighedsmodemer, som teknisk set kun er computerrutere. Udtrykket modem sidder fast til disse enheder på trods af dets unøjagtige brug. Kabelmodemerne har en meget højere download rate end en upload rate, men da de fleste oplysninger downloades på en brugers computer, er det ikke en ulempe. Disse modemer giver en permanent forbindelse til brugeren. så længe enheden fungerer korrekt.