Hvordan man ved, om folk spionerer på din computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gennemse din liste over programmer for at afgøre, om et stykke fjernbetjeningssoftware er installeret på din computer. Disse programmer har normalt akronymet 'VNC' i titlen. Programmer uden VNC i titlen er LogMeIn og GoToMyPC. Disse programmer kan indstilles til at køre i baggrunden uden din viden. Hvis du ikke installerede disse programmer, spionerer nogen sandsynligvis på din computer. Du skal blot gennemse alle dine programmer og derefter Google dem for at afgøre, om de er programmer, du gerne vil have på din computer.

2.

Kontroller for skjulte VNC-programmer ved at klikke på 'Start' 'Kontrolpanel' og 'Windows Firewall.'

3.

Kontroller fanebladet undtagelser og identificer programmer, der er tilladt af computeren, til at blive kørt gennem portene. Hvis der er nogen programmer, som du ikke kan identificere, skal Google se dem, om de er VNC-programmer.

4.

Tryk på 'Alt' 'Ctrl' og 'Slet' samtidigt for at bringe op Windows Task Manager. Klik på 'Processer' og kontroller for at se om nogen processer køres under et andet navn end din. Hvis det er tilfældet, spionerer nogen sandsynligvis på din computer. Du kan opsige denne proces, hvis du vil eller forsøger at finde ud af, hvem der kører denne proces.

Tips og advarsler

  • Sørg for at alle dine anti- spyware software er up-to-date.
  • I Windows XP og Vista er det umuligt for to brugere at forbinde til en computer samtidigt. Der findes dog software, som kan hacke denne proces. Ved at opdage denne software kan en computer ejer opdage, om nogen spionerer på sin computer. Derefter kan der træffes foranstaltninger for at stoppe snooping.