Hvorfor skal jeg bruge en proxyserver?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Adgang blokerede websteder

Når adgang til bestemte websteder er blokeret, kan en bruger via en proxyserver på internettet genvinde adgangen ved at kontakte proxyserveren som en mellemmand, der ikke er blokeret.

Caching Proxy

De fleste proxyservere cache store og ofte tilgængelige data. Hvis proxyserveren ligger tæt på brugeren, vil webbrowserens ydeevne blive meget hurtigere.

Content Filtering

Mange uddannelsesmæssige, statslige og corporate netværk begrænser adgangen til internettet ved at filtrere uønsket materiale og websteder. I mange tilfælde kræves der en brugerkonto for at få adgang til internettet via proxyserveren for at forhindre uautoriserede brugere i at få adgang til netværket.

Anonymiseringsproxy

Webbrugere der ikke vil have deres aktiviteter sporet af websteder, bruger anonymiserende proxyservere til at skjule deres IP-adresse fra de websteder, de har adgang til.

Server sikkerhed

En omvendt proxyserver på en hjemmeside kan tage anmodninger fra internettet i en usikker vi bsite netværk og videresende disse anmodninger til en server i et sikkert website netværk. Dette gøres for at forbedre sikkerheden for hjemmesidenes interne servere. En proxyserver bruges som et mellemrum for data fra browsere til websteder på internettet. Der er mange fordele ved at bruge en proxyserver, både for brugeren og organisationen, der tilbyder internetadgang til brugeren. Generelt bruges proxyservere til at forbedre ydeevnen, forbedre sikkerheden og skjule aktiviteter fra andre.