Hvornår anvendes IMAP, POP u0026 SMTP-protokoller?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

IMAP

IMAP står for Internet Message Access Protocol. Dette er en protokol (sprog på computere), der bruges til at få adgang til meddelelser fra en server. En besked gemmes på en server, indtil mailklientcomputeren anmoder om beskeden. IMAP kan bruges af enhver computer konfigureret til at bruge IMAP, og det er især nyttigt, hvis du har mere end en klientcomputer, der skal have adgang til og læse meddelelser. IMAP blev designet til at arbejde med alle standard Internet-meddelelser (MIME) og tillade klientcomputere at få adgang til meddelelserne uden at vide noget om serverkonfigurationen.

POP

POP står for Post Office Protocol. POP opererer på applikationslaget på den syv-lags OSI-model af computing, og det virker kun ved at bruge en TCP / IP-forbindelse (hvilket er den type forbindelse, du skal bruge til at oprette forbindelse til internettet). Den nuværende version af POP-protokollen er POP 3. Ofte anvendes denne protokol, når du har en klientcomputer, der forbinder din mailserver til din e-mail. Klienter, der forbinder med POP-metoden, vil som standard hente mailen fra serveren, overføre den til klienten og derefter slette den fra serveren. Dette er mest nyttigt, når du kun bruger en computer til at få adgang til en bestemt e-mail-konto.

SMTP

SMTP står for Simple Mail Transfer Protocol. Dette er, som navnet antyder, designet til at være en meget enkel proces til at forbinde og læse mail. Processen er all-text og blev primært designet til at blive brugt over internettet ved hjælp af relativt langsomme forbindelser. Denne proces blev udviklet, da internettet var ung, og da det primære formål med internettet var at give en måde at dele dokumenter og informationer på. På den tid var der ingen bekymret for sikkerhed eller spam, da det ikke var et problem. SMTP bruges i dag af en række spammere på grund af manglen på sikkerhed og manglen på nogen måde at registrere eller verificere kilden til e-mailen.