Opsætning af et hjemmenetværk med en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Introduktion

Et hjemmenetværk er en glimrende måde at oprette og dele flere computere på i et hjem eller kontor. Fordele omfatter filoverførsler, printer og drevdeling og netværksspil. Oprettelse af et netværk med en router, der er forbundet til internettet, giver mulighed for at dele en enkelt internetforbindelse blandt mange computere på netværket (hvis din internetudbyder understøtter det).

Standardnetværker

I en standardopsætning oprettes et lokalnetværk (LAN) ved at forbinde kompatible computere via standard netværkskabler til deres netværkskort (NIC'er). Når de er tilsluttet, er netværket konfigureret af operativsystemet. For disse typer netværk er det normalt ikke nødvendigt med en router, da dataene håndteres af operativsystemet og hardware på NIC. Disse typer af netværk (WLAN'er) kan også tilsluttes trådløst og er konfigureret til at udnytte alle de fordele, der er nemmere ved hjemmenetværk, herunder internetdeling (så længe en computer er forbundet til internettet).

Deling af Internet med en router

Tilføjelse af en router (eller en trådløs router) til din computeropsætning er den nemmeste måde at lade computere i dit hjem eller kontor dele en internetforbindelse. Routere forbinder normalt et netværk med en anden, så i tilfælde af tilslutning til internettet fungerer routeren som en gateway mellem dit hjem og internetets massive bredviddenetværk (WAN). Generelt er en bredbåndsrouter forbundet til kilden af internettet (normalt et kabel- eller DSL-modem) via et standard netværkskabel. Derefter kan internettet overføres til flere computere via netværkskabler eller trådløst. Afhængigt af hvilken type internetudbyder du bruger, kan computerne have brug for speciel software eller konfigurationer til at køre korrekt.