Sådan bruger du din computer som hub

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer så mange Ethernet-kort som nødvendigt i din hovedcomputer efter behov, så den har en til hver ekstra computer, der vil blive tilsluttet, plus en ekstra til forbindelse til dit modem. For at installere Ethernet-kort skal du slukke for computeren, tage stikkene ud, åbne sagen med en skruetrækker og skub kortet forsigtigt i en åben PCI-stik, som skal placeres bag og bund på sagen.

2.

Slut de ekstra Ethernet-kort til alle ekstra computere ved hjælp af crossover-kabler.

3.

Tænd for hver computer og har hovedcomputeren tilsluttet til internettet.

4.

Kør netværksopsætningsguiden på den centrale computer ved at klikke på 'Start', 'Netværkssteder' og derefter 'Opsætning af et hjem eller lille kontornetværk.

5.

Kør netværksopsætningsguiden på de ekstra computere, der er tilsluttet via crossover-kabler.

6.

Genstart alle computere og genoprette forbindelse til internettet

Tips og advarsler

  • Ved tilslutning af to computere direkte via to Ethernet-kort skal man bruge et crossover-kabel, ikke Et standard Ethernet-kabel, som normalt bruges til at forbinde en computer til et modem, en router eller en hub.
  • Oprettelse af et hjemmenetværk er en fantastisk måde at få mest ud af en internetforbindelse eller til hurtigt at dele filer og interface med andre computere. Netværk er normalt oprettet med routere, nav eller splittere, som er eksterne enheder, der kan rute til flere computere, men et LAN kan også oprettes via en central computer, forudsat at den er installeret med flere ekstra Ethernet-kort til at levere porte til forbindelse deling.