Sådan husker du adgangskoder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Forstå, hvad der gør en computeradgangskode sikker - den vil indeholde bogstaver, tal og symboler. Det vil være mindst 8 tegn langt, og det vil ikke indeholde almindelige ord. For eksempel kan 'labrador' er et forfærdeligt kodeord og u0026 quot; labrador1 u0026 quot; Det er ikke meget bedre. Men 'rgw56! 90' er en rigtig god adgangskode.

2.

Vælg en sjov, ualmindelig fangstfras og brug dens initialer som begyndelsen på din password '. For eksempel er' crazy flying squirrels 'en sætning, der ikke er rigtig brugt, så jeg kan lave de tre første tegn i mit kodeord' cfs '.

3.

Tilføj et tilfældigt to- eller trecifret tal eller en række symboler og tilføj det til dit kodeord. Lad os sige, at jeg vælger '79 $'. Nu bliver mit kodeord 'cfs79 $'.

4.

Tilføj en sidste to tegn eller tal til dit kodeord De kan være baseret på en sætning, men det er ikke nødvendigt. For eksempel vil jeg tilføje 'tz'. Min sidste adgangskode er nu u0026 quot; cfs79 $tz u0026 quot;.

5.

For at huske adgangskoden skal du tænke på din sætning. Du vil straks kende de første 3 tegn, og dette giver et tilstrækkeligt unikt indeks for din hukommelse til at knytte den til de resterende tilfældige tegn. Du skal sandsynligvis indtaste adgangskoden 20 eller flere gange for at det bliver øjeblikkeligt husket.

Tips og advarsler

  • Gør aldrig din fangstsætning almindelig - det skal være unikt for at være både unguessable og at uddele det eget rum i din hukommelse.
  • Skriv aldrig et kodeord. Hvis du virkelig ikke kan huske det, har de fleste steder en mekanisme til at ændre eller hente den.
  • Problemet med gode computeradgangskoder er, at de er svært at huske. Læs videre for at lære at oprette sikre adgangskoder, der er nemme at huske.