Sådan implementeres G.729 i Asterisk IP-PBX

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Binary og registerværktøjet G.729 codec kan downloades fra følgende websted:

http://downloads.digium.com/pub/asterisk / g729

* Kommandolinjeeksempel *
# Log ind som bruger 'root'.
cd / root /
wget http: //downloads.digium .com / pub / asterisk / g729 / asterisk-1.2 / 32-bit / codec\_g729a\_v32\_pentium4m.tar.gz
wget http://downloads.digium.com/pub/asterisk/g729/register\_utility/32-bit/register
# Dette vil downloade 32 bit x86 G.729 codec binær til en Intel Pentium 4 / M
# processor type og 32-bit x86 registreringsværktøjet til glibc2.3 til dit rodhjem
# directory.

2.

Se afsnittet Download procedure for at få det korrekte G.729 codec binære og registrere værktøj til dit system. Disse trinvise instruktioner tager udgangspunkt i, at både G.729 codec binær og registerværktøjet er blevet downloadet til root-adressekartoteket på din Asterisk-server.

3.

Kopier filen /root/codec\_g729a.so til mappen / usr / lib / asterisk / moduler. Fjern den gamle Voiceage codec\_g729b.so fra / usr / lib / asterisk / modules director hvis den eksisterer. Hvis du forlader både codec\_g729a.so og codec\_g729b.so-filer i mappen / usr / lib / asterisk / moduler, kan ikke flere G.729 licenserede kanaler være tilgængelige i Asterisk.

* Command Line Eksempel *
cp /root/codec\_g729a.so / usr / lib / asterisk / moduler /
rm /usr/lib/asterisk/modules/codec\_g729b.so

4.

Skift tilladelserne til filen /usr/lib/asterisk/modules/codec\_g729a.so til rwxr-xr-x. Skift bruger og gruppe ejerskab af filen /usr/lib/asterisk/modules/codec\_g729a.so til 'root'.

* Kommandolinjeeksempel *
chmod 755 / usr / lib /asterisk/modules/codec\_g729a.so
chown root.root /usr/lib/asterisk/modules/codec\_g729a.so

5.

Ændre tilladelserne til / root / register fil til rx ------. Skift bruger og gruppe ejerskab af / root / registreringsfilen til 'root'.

* Kommandolinjeeksempel *
chmod 500 / root / register
chown root.root /root/register

6.

Internetadgang er påkrævet fra din Asterisk-server for at registrere din G.729-nøgle til licenseret brug. Udgående netværkstrafik på TCP port 443 (HTTPS) skal være tilladt for at registerværktøjet skal kommunikere med Digium's Licensserver og fuldføre registreringsprocessen. Aliaset for den første ethernet-enhed på din Asterisk-server skal være eth0 i orden for G.729-registreringsprocessen for at fuldføre succes. G.729-registreringsprocessen vil ikke lykkes, hvis den første aliased ethernet-enhed starter med eth1, eth2 osv.

* Kommandolinjeeksempel *
./register

7.

Hvis registreringsprogrammet fungerer korrekt, skal du vælge 1 - Digium Products og derefter 2 - G. på de næste to valgmenuer, der kommer op. 729 Codec. Indtast derefter Key-ID.

8.

Asterisk skal genstartes for at kunne indlæse dine nye G.729 licenserede kanaler.

* Kommandolinjeeksempel *
asterisk -rx 'genstart nu'

9.

Kontroller, at antallet af G.729 licenserede kanaler til rådighed for Asterisk matcher antallet af G.729 licenseret channe Er du købt. Dette kan verificeres ved at udstede 'vise g729' på Asterisk CLI. Tag hensyn til tidligere G.729 licenserede kanaler, som du måske allerede har registreret på din Asterisk-server, før du bekræfter dette nummer.

* Kommandolinjeeksempel *
asterisk -rvvv
* CLI u0026 gt; Vis g729
0/0 kodere / dekodere af 2 licenserede kanaler er i øjeblikket i brug

10.

For yderligere information, se Digium knowledgebase på http: // kb .digium.com / entry / 2/5 /

Tips og advarsler

 • Flere G.729 nøgler kan registreres på samme Asterisk server. Dette giver dig mulighed for at øge det samlede antal tilgængelige G.729 licenserede kanaler på din Asterisk server. Nye G.729 nøgler kan registreres på din Asterisk server ved hjælp af de samme instruktioner, der findes i afsnittet Installation Procedure. Der vil være en yderligere G.729-licensfil genereret i mappen / var / lib / asterisk / licenser for hver G.729-nøgle, der er registreret på din Asterisk-server. Det er yderst vigtigt, at du følger instruktionerne i Backup Procedure sektionen, når en ny G.729 nøgle er registreret korrekt på din Asterisk-server.
 • En G.729 nøgle skal genregistreres, hvis nogen af ​​de Ethernet-enheder i din Asterisk-server ændres, tilføjes eller fjernes. Den unikke G.729-licensfil, som er placeret i din / var / lib / asterisk / licenser bibliotek, er bundet til MAC-adressen på alle de ethernet-enheder, der er installeret i dit system. En G.729 nøgle kan kun genregistreres en gang uden tilladelse fra Digium. Digium skal kontaktes telefonisk for at anmode om tilladelse til at få din G.729 nøgle øget. Digium forbeholder sig ret til at nægte tilladelse til at have en G.729 nøgle øget.
 • Funktionen stilstandsundertrykkelse er ikke tilgængelig ved hjælp af filen codec\_g729a.so. Asterisk vil generere output svarende til 'Dropping extra frame of G.729, da vi allerede har en VAD ramme i slutningen' hvis den fjerneste ende forsøger at bruge støjundertrykkelse med G.729. Konsulter med den fjerne ende for at sikre, at stilhedsspredning ikke bruges. Du kan have problemer med at bruge G.729, hvis den fjerne ende forsøger at bruge støjundertrykkelse.
 • Det er ikke nødvendigt eller foreslået at angive en belastningslinje i /etc/asterisk/modules.conf for codec\_g729a. så fil. Asterisk vil automatisk indlæse den ved hjælp af autoload-indstillingen. Autoload-indstillingen er som standard indstillet.
 • Codec\_g729a.so-filen er det binære objekt til Digiums egen G.729-implementering og er ikke længere baseret på Voiceage G.729-koden. Digium s nyt registerværktøj bør være meget lettere at bruge, mere pålideligt og mindre påtrængende. Digium G.729 codec er cirka 50\% hurtigere end den gamle Voiceage G.729 codec.
 • Ikke alle VoIP Wholesale termination udbydere understøtter G.729 codec, så sørg for at tjekke, før du betaler for noget . En VoIP Wholesale Termination Provider, der understøtter G.729, er www.grnvoip.com.
 • Hvis du bruger en Asterisk IP-PBX til at foretage internationale langdistanceopkald, er der 4 gode grunde til at gøre den investering, der er nødvendig for at implementere G.729-kodeken:

  1. Selv om båndbredde kan være billigt og rigeligt i de fleste udviklede lande, er det ikke så let tilgængeligt i mange dele af verden. Det betyder, at internationale VoIP-opkald til disse destinationer muligvis ikke har 64kbit / s krævet af standard kodeker. Det betyder, at det altid er en god ide at bruge en lav bitrate codec.

  2. Selv hvor båndbredde er tilgængelig, skal mediepakker sendt til internationale opkald krydse mange forskellige netværk ved at gå fra punkt A til punkt B. De steder, hvor netværk afleverer trafik til andre netværk, er ofte et chokeringspunkt, fordi det afsendende netværk vælger den laveste prissti (som ofte også er den laveste kvalitetssti). Dette betyder også, at det altid er en god ide at bruge en lav bitrate codec.

  3. Blandt de lave bitrate-kodeker, der er tilgængelige, har G.729 den højeste MOS (gennemsnitlig opinion score) på 3,9. MOS er en subjektiv vurdering givet til voice codecs og kører en skala fra 1 til 5, hvor 1 er den værste og 5 er den bedste. En score på 4 og derover anses for at være 'tollkvalitet' tale.
  4. Selvom der findes andre lave bitrate codecs tilgængelige gratis (inklusive G.723, GSM og iLBC), understøttes de ikke bredt eller implementeres af de luftfartsselskaber og tjenesteudbydere, der i sidste ende skal forbinde dit internationale opkald til PSTN i destinationslandet. G.729 er den mest anvendte low bitrate codec og understøttes universelt af de største VoIP-udstyrsproducenter.

  Her er de trinvise instruktioner, der leveres af Digium: