Sådan opretter du et kablet hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find netværksrouteren på en central placering, der gør det så nemt som muligt at køre ledningerne til hver computer. Slut routerens strømforsyning til væggen, og sæt stikket i stikkontakten bag på router. Hvis en bredbåndsforbindelse skal deles, skal du slutte modemets Ethernet-kabel til porten på routeren, der er mærket 'Internet', 'WAN' eller 'WWW.'

2.

Tilslut et netværkskabel til Ethernet-porten bag på hver computer, og kør linjen til routeren . Tilslut hver computer til en af ​​de nummererede porte på bagsiden af ​​routeren. Sørg for at alle kabler er placeret i en lavtrafikplacering, f.eks. Mod en væg.

3.

Sørg for at alle computere, routeren og modemet er tilsluttet i og tændt. På en af ​​computerne skal du køre Network Setup Wizard ved at klikke på 'Start', 'Control Panel' og 'Network Setup Wizard.' Følg vejledningen på skærmen og besvar eventuelle spørgsmål. Når du er færdig, gentag denne opsætning på resten af ​​computere på netværket.

4.

Genstart alle computere. Netværket er nu konfigureret; Systemerne vil kunne dele filer, mapper, printere og en enkelt internetforbindelse.

Et kablet hjemmenetværk giver hurtig deling af filer, internetadgang og printere. I modsætning til et trådløst netværk er der ikke sendt noget signal ud af hjemmet, så der er ingen måde for naboer eller personer uden for hjemmet at oprette forbindelse til netværket.
Et typisk hjemmenetværk tager cirka 30 minutter til en time til opsætning. Alt det nødvendige udstyr kan købes hos de fleste elektronikforretninger. Ingen avanceret computer viden er nødvendig, da installationsguiden forenkler processen med at konfigurere netværksprotokollerne.