Sådan opretter du et hjem trådløst computer-til-computernetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at du er tilsluttet det trådløse netværk, inden du starter. På en computer skal du klikke på 'Start' knappen og derefter på 'Kontrolpanel'. Klik på 'Network Setup Wizard.'

2.

Klik på 'Next' to gange. Der vises en skærm, der siger 'guiden fandt afbrudt netværkshardware.' Hvis dette sker, skal du markere afkrydsningsfeltet 'Ignorér ikke-tilsluttet netværkshardware', og klik derefter på 'Næste'.

3.

Vælg den indstilling, der hedder 'Denne computer forbinder til Internet gennem en bolig gateway. ' Klik derefter på 'Næste'.

4.

Vælg en computer beskrivelse og navn. Navneboksen skal allerede udfyldes; Det anbefales ikke at ændre dette.

5.

Klik på 'Næste', og følg de resterende instruktioner, så du kan dele filer og udskrive. Navngiv netværket, uanset hvad du vil. Genstart computeren, når den er færdig.

6.

Åbn 'Denne computer', og højreklik derefter på dit 'C: drev'. Vælg 'Deling og sikkerhed.' Klik på linket, der dukker op, og marker derefter afkrydsningsfelterne 'Del denne mappe på netværket' og 'Tillad brugere at ændre mine filer.' Vælg et navn på din harddisk.

7.

Gentag for alle andre computere, hvilket giver dem alle et unikt computernavn og en beskrivelse, men bruger samme navn til netværket. < /p>

8.

Klik på knappen 'Start', og åbn derefter 'Netværkssteder'. Du kan vælge at bruge dette område til at klikke på de forskellige tilgængelige netværkssteder. Eller, hvis du foretrækker, skal du klikke på 'Vis arbejdsgruppe-computere' og vælge efter computernavn.

Tips og advarsler

  • Hvis der er et område, der du bruger meget, højreklik på den, musen over 'Send til' og klik på 'Desktop.' Dette vil oprette en genvej direkte fra dit skrivebord til det sted.
  • Så du vil installere et trådløst computer-til-computernetværk. Dette er især nyttigt, hvis du har flere computere og vil flytte filer mellem dem eller bruge en computer til at holde alle dine filer og arbejde på dem fra andre computere rundt i huset. Her er hvordan du tager dit eksisterende trådløse internetnetværk og konverterer det for at tillade fildeling også.