Hvordan man dyrker hortensia fra frø

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb hortensiafrø fra en børnehave eller boligforbedringsbutik, der bærer haveforsyninger. Du kan også hente frø fra indersiden af ​​hortensiaens blomster. Frøene er små og ligner sort snavs eller støv.

2. Placer fugtig, næringsrig jord Planter frøene på toppen af ​​snavsen og bland dem ikke i. Plante frøene i sene sommer, indendørs og hold dem inde om vinteren. dem i et lyst rum, men ikke i direkte lys. Hold frøene fugtige og befrugt ugentligt med flydende gødning med halv styrke.

3.

Planter hydrangea starter udenfor om foråret. Vælg et sted, der ligger i et stort set solrigt område. Grav et hul to gange så stor som rodkuglen. Placer kimplanten i hullet og dækk det med snavs. Tilsæt mulch til toppen af ​​hullet for at befrugte og for at bevare fugt

Gød med en multifunktionel plantegødning efter 6 uger. Følg omhyggeligt pakkens anvisninger.

5.

p> Vand planterne ofte, siden h ydrangeas er vand-elskende planter. Hvis du bemærker, at planten ser ud til at være visnet, vand straks, eller risikerer du ikke at have nogen blomstrer.

6.

Prune hortensiaer om vinteren til meget tidligt forår. Hvis beskæres for sent, kan hortensiaen ikke blomstre det år. Hvis du er i tvivl om korrekt beskæringstid, skal du slet ikke gøre noget. Lad hortensiaen blomstre og derefter omhyggeligt beskære den. Nogle hortensiaer vokser kun i nye stilke, og andre vil blomstre fra gamle stængler.

7.

Ændre jordens surhed for at ændre farven på hortensiaer. Syre jord giver blå blomster. Alkaliske jordarter giver lyserøde blomster, og neutrale jordarter producerer hvide blomster. For at reducere surheden af ​​jord tilsættes lime. Tilføj aluminiumsulfat for at øge surhedsgraden.

Tips og advarsler

  • Behandl hortensiaer ofte med milde insekticider for at holde dem fri for have skadedyr. Brug fungicider til at behandle problemer med mugg.
  • Hortensiaer er flerårige buske, der vokser gigantiske blomsthoveder i en række nuancer, fra hvid, lyserød og blå til alt imellem. Disse frodige, farverige planter gør en vidunderlig tilføjelse til enhver have. Voksende hortensiaer fra frø kan være udfordrende, og planterne vil tage længere tid at producere blomster. Det er dog mere omkostningseffektivt, og du kan plante mange hortensia buske til pennies på dollaren. Følg disse trin.