Sådan bruges en router til at forbinde to computere til internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at begge computere har et LAN (eller et Ethernet) -kort, der tillader deling af filer og eksterne enheder. Selvom alle nye computere og bærbare computere er udstyret med sådanne kort, skal du muligvis købe og vedhæfte LAN-kort til ældre modeller.

2.

Tilslut kablet fra din internetudbyder ( Internetudbyder) til internetporten på din router. Bemærk, at hvis du har en ADSL-forbindelse, vil dit indgangskabel være en telefonlinje, der skal indsættes i routerens ADSL-port. For alle andre forbindelser vil du have et tykkere kabel kendt som CAT5 (eller CAT6).

3. Tag to Ethernet-kabler og sæt dem i routerens Ethernet-porte. Bemærk, at du skal bruge en router med mindst to Ethernet-porte til at dele internettet på to computere. Tilslut den anden ende af hver af kablerne til computerens Ethernet-port. Hvis du har en router med en enkelt Ethernet-port, skal du købe en switch eller hub og tilslut routeren med den (ved hjælp af Ethernet-kablet). Til gengæld skal kontakten (eller hub), som indeholder mindst to Ethernet-porte, være forbundet til computeren.

4.

Tænd for routeren og computeren.

5.

Konfigurer routeren ved at henvise til brugervejledningen. Konfigurationsprocessen forsvinder afhængigt af routerens type og mærke. Når du er konfigureret, skal du være i stand til at få adgang til internettet på begge computere.

Tips og advarsler

  • Undgå statisk induceret skade ved at bære egnede handsker, mens du installerer routeren
  • Nærhed til elektriske apparater kan forstyrre en moders modtagelse. Placer routere så langt væk som muligt fra elektroniske gadgets for at undgå dårlig kvalitet.
  • Routere er multifaceted enheder, der udfører flere nøglefunktioner i netværk. Udover at forbinde netværk med hinanden, er de vant til at dele en internetforbindelse, især i små netværk, der er typiske for boliger, hjemmekontorer og nye forretninger. De fleste routere bruger Network Address Translation (NAT) til at bestemme den smarteste sti i en datapakke til dens destination. En router fungerer som en gateway mellem et netværk og internettet. Sådan kan en router bruges til at forbinde to computere til internettet.