Sådan får du vist filer på en netværkscomputer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kend hvilke netværk du kan oprette. Disse omfatter Local Area Network (LAN), Campus Area Network (CAN), Metropolitan Area Network (MAN) og Wide Area Network (WAN). I LAN er computere forbundet i et enkelt specifikt lokalt område, der kunne være dit kontor eller hjemme. CAN omfatter forbindelse i en campus, mens MAN dækker et storbyområde. I WAN har netværket en bred rækkevidde. Det omfatter tilslutningsmuligheder med forskellige byer og lande via telefon- eller satellitforbindelser.

2.

Tænd din computer for at se filer på en netværkscomputer. Vent, indtil operativsystemet lægges fuldt ud.

3.

Klik på knappen 'Start'. Det vil vise flere muligheder. Klik på 'Mine netværkssteder'. Vent på, at ikonindholdet åbnes.

4.

Find 'Hele netværket' eller 'Se arbejdsgruppe-computere' på venstre side. Der finder du 'Tilføj netværkssted'. Tryk på 'Mine netværkssteder' eller 'Se arbejdsgruppe-computere.'

5.

Se gennem de muligheder, der er synlige på skærmen. Du kan se en liste over alle de computere, der er tilsluttet netværk, herunder nogle softwareprogrammer, der indgår i netværket. Computere vil vise de navne, du gav dem, da du indlæste operativsystemet.

6.

Dobbeltklik på navnet på den computer, der har den fil, du har brug for.

7.

Gennemse delte filer eller mapper på den computer.

8.

Klik på den mappe, der indeholder den fil, du har brug for. Hvis du ikke ved, hvor dataene er placeret, skal du prøve at lokalisere det via knappen 'Søg'.

9.

Kontroller, om netværket er beskyttet med adgangskode. I så fald , skal du muligvis godkende det ved at angive sit dedikerede brugernavn og adgangskode.

10.

Dobbeltklik på filerne for at få vist dem på den netværkede computer.

p> 11.

Kopier, slet eller flyt filer fra de netværkede computere til din computer.

Tips og advarsler

  • Check netværkets hastighed. Hvis du har for mange filer gemt på skrivebordet, kører netværket langsomt.
  • Udpeg et drev, der indeholder de filer, som du vil have folk på netværket adgang til. Opret en adgangskode til Beskyt oplysningerne.
  • Adgangskodebeskyttelse kan beskytte din computer mod netværksvirus og orme.
  • Indstil delingspræferencer for følsomme filer og data på din netværkscomputer.
  • Du kan få adgang til filer via et netværk, når du grupperer computere på dit kontor eller hjemme. Det gør fildeling, adgang til fjernoplysninger, redigering af filer og flytning af filer eller mapper nemt. Hvis du f.eks. Skal dele fotografier af en vigtig begivenhed, skal du sætte dem på netværket, så alle forbundne brugere kan se dem. Følg disse trin for at oprette et netværk.