Sådan fejlfindes en trådløs internetforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Afbryd systemet ved at lukke det ned og tænde det i mindst 30 sekunder.

2.

Kontroller netværksindstillingerne på bekræft IP-adressen og anden relateret information.

3.

Bestem, om netværkskortet fungerer korrekt. Identificer den fejlfunktionelle adapter ved at deaktivere kortene en efter en.

4.

Flyt en af ​​de bærbare værter - f.eks. En bærbar computer - tættere på routeren. Hvis det virker bedre, er interferens eller lav signalstyrke årsagen til dårlig internetadgang. Utilstrækkelig signalydelse kan skyldes flere faktorer, herunder trådløse enheder, der arbejder inden for frekvensområdet (2,4 GHz) af et trådløst netværk, skinnende overflader og for meget afstand mellem værter og adgangspunkter. Løs problemet ved at bruge en trådløs repeater-en enhed, der forstærker det trådløse signal, så det når fjerne områder inden for lokaliteterne. Minimér signalinterferens ved at opretholde en afstand på mindst en meter mellem trådløse enheder og routeren. Alternativt kan du købe gadgets, der fungerer ved andre frekvenser end 2,4 GHz. Prøv at ændre WiFi-kanalen for bedre resultater.

5.

Kontroller, hvordan trådløs router og adgangspunkter fungerer. Juster routerantenne for at få et optimalt signal. De fleste trådløse routere kommer med omni-directionale antenner til at sende signaler i alle retninger, en situation der passer til et firkantet netværk. Hvis værter er arrangeret lineært, skal du bruge en antenne, der kun sender signaler i en retning. Nogle bærbare routere har intern antenne, hvilket giver mere frihed til brugere, der er på farten. Brug en ekstern antenne med sådanne routere. Markedet tilbyder nu antenner med varierende styrker, hvilket betyder at nogle er mere magtfulde end andre. Se, om du bruger en mere kraftfuld antenne, løser problemet. Bortset fra at øge rækkevidden af ​​transmitterede signaler, kan modtagerkapaciteten af ​​værter også forbedres. Eksterne WiFi-antenner, der er tilsluttet bærbare computere, er nu tilgængelige til dette formål.

6.

Skift routeren og adgangspunktet. De bør ideelt set placeres centralt mellem alle computere. Da signalet springer ud af glatte og skinnende overflader, skal routere og adgangspunkter placeres væk fra vinduer, døre, spejle og andre metaloverflader.

Undersøg signalets ydeevne ved at bruge overvågningsværktøjet, der typisk kommer med adgangspunktet.

8.

Kontrollér, at enhederne viser de korrekte lys. Enhedslys er en indikator for nøjagtige forbindelser. Forskellige lysmønstre angiver forskellige ting. F.eks. Viser nogle netværkskort et grønt lys på en vellykket oprettelse af en forbindelse. På samme måde tændes routerens trådløse LAN (WLAN) -lampe til enhver tid, selvom der ikke er tilsluttet en enhed. Derudover blinker dette lys, når en vært kommunikerer med en anden vært. Uventet belysning angiver et problem. manualer for at blive fortrolig med denne funktion og sørge for, at enhederne viser ønsket belysningsadfærd.

9.

Brug trådløse internetværktøjer til at kontrollere SSID'erne og kanalerne, som de nærliggende trådløse netværk bruger. dit netværk s SSID og / eller kanal, hvis de er de samme som for andre netværk i nærheden.

10.

Se om korrekte drivere er installeret.

11.

Kontroller konfigurationsindstillingerne for krypteringsnøgler.

Tips og advarsler

  • Brug den bedste hardware og software du har råd til. Trådløst netværk og internetadgang er en relativt ny teknologi, der er begrænset af typen computere, printere, kabler, operativsystemer, firewalls og anvendte applikationer. Butikkerne er fyldt med spændende tilbud, der tilbyder trådløse kits, der er bedre end at købe individuelle produkter.
  • Når du opretter det trådløse netværk, skal du notere vigtige oplysninger som IP-adresser, navne, der er tildelt netværket og værter , MAC-adresser og kanalnummer. Du kan få brug for disse under fejlfinding.
  • For optimal ydeevne skal al hardware og software overholde en enkelt standard. For eksempel vil en trådløs router, der følger 802.11g, udføre meget under den forventede båndbredde, hvis værten bruger en 802.11b-baseret netværksadapter.
  • Windows XP Service Pack 2 (SP2) understøtter avancerede værktøjer til konfiguration af trådløse netværk. Opdater din Windows XP for at få adgang til disse værktøjer.
  • Den anvendte type sikkerhedsprotokol påvirker også hastigheden. WEP gør nettet langsommere end WPA.
  • Trådløst internet giver dig frihed til at være online uden behov for omfattende kabelføring. Trådløst internet er imidlertid også mere sårbart over for cyberangreb, især hvis det er inaktivt i lang tid. Mindre fejl kan også forhindre dig i at få adgang til trådløst internet. Her kan du fejle nogle af de mest almindelige problemer i en trådløs internetforbindelse: