Sådan køber du en router til brug med DSL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem den type DSL-router, der kræves - ADSL eller Bredbånd. Gør dette ved at undersøge den type kabel, der skal tilsluttes (telefonlinje eller CAT5). Bestem, hvor mange computere du vil have forbindelse til routeren.

2.

Bestem, om netværket er ledningsnet eller trådløst. Kablede netværk kræver forskellige DSL routere end trådløse forbindelser. Hvis du køber en trådløs router, skal du afgøre, om den underliggende netværksteknologi er Bluetooth eller Wi-Fi. Sørg for, at den trådløse router, du køber, er kompatibel med din internetudbyder (ISP) 's trådløse netværksteknologi.

3.

Ud over at forbinde netværk og muliggøre internetdeling af båndbredde kan routere udføre flere andre funktioner. For eksempel understøtter de fleste routere Network Address Translation (NAT) evne til at bestemme den korteste sti en data pakker rejser til deres destination.Visse routere fungerer desuden som hub eller switche, giver yderligere firewalls og supportport forwarding-evne, der kræves for at være vært for en webserver. Lav en uddannet beslutning ved at udarbejde en liste over opgaver, du vil have DSL-router til at udføre. Husk at routere med flere funktioner koster også mere.

4.

Vær opmærksom på strømkrav. Højt strøm routere kan klare mere arbejdsbyrde.

5. >

Gunstig en ergonomisk form med let at bruge com nenter. Prøv at dreje alle knapper og håndtag for at sikre, at de er glatte og komfortable.

6.

Undersøg markedet for de forskellige DSL-routere, deres funktioner, topsælgere og feedback fra kunderne. Identificer routeren, der passer bedst til dine behov og forhold.

7.

Se alle de tilbagemeldinger, du har adgang til, men køb den router, der bedst opfylder dine behov. Husk: Hvad andre har oplevet, kan eller ikke ske for dig.

8.

Sikre datasikkerhed i trådløse routere ved at købe en WEP- kompatibel router med Wired Equivalent Privacy.

Tips og advarsler

  • At få DSL routere fra din internetudbyder garanterer næsten routeren, vil være kompatibel med din DSL-forbindelse. Desuden har mange internetudbydere DSL-planer, der indeholder en gratis router.
  • Accepter det faktum, at den maksimale hastighed, der er angivet i marketing sikkerhedsmaterialet, er meget højere end den faktiske hastighed. Undgå impulsivt at købe en router kun ved at kigge på dens hastighed.
  • Gem kvitteringen og udfyld garantikortet kort efter købet af routeren.
  • 3Com, Cisco Systems, D-Link-systemer, Linksys og Alcatel er nogle populære producenter af DSL-routere.
  • Tilbud der tilbyder lave priser Priser og store rabatter er ikke nødvendigvis tilgængelige på de nyeste modeller. Kontroller, før du køber.
  • Pas på en router, der har en kort garantiperiode.
  • Læs brugsanvisningen omhyggeligt, før du bruger routeren.
  • DSL bruger ubrugt båndbredde af spændende telefonlinjer for at give adgang til internettet, mens telefonlinjen er fri, når brugerne surfer på nettet.
    Routere forbinder flere netværk og fungerer som gateways, og tillader også flere computere at dele en internetforbindelse. Routere, der bruger telefonlinjen, kaldes almindeligvis ADSL-routere, mens routere, der bruger CAT5-kabler, kaldes bredbånds routere. Følg nedenstående retningslinjer for at købe en router, der skal bruges sammen med DSL.