Sådan køber du en trådløs DSL-router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find antallet af værter, der skal forbindes til det trådløse netværk. Dette er antallet af LAN-porte, du skal kigge efter i den trådløse DSL-router. De fleste trådløse DSL routere har fire porte, der tillader fire kablede værter, herunder bærbare computere, desktops, periferiudstyr og håndholdte. Brug en kontakt til at forbinde flere kablede enheder. Bemærk, at hvis dine computere er udstyret med trådløse LAN-kort, er de ikke forpligtet til at blive tilsluttet den trådløse DSL-router via kabler. I dette tilfælde bruges den trådløse DSL routerens antenne til at overføre trådløse signaler til det trådløse LAN-kort på hver computer.

2.

Bestem den trådløse standard, der bruges i netværket at kigge efter en router, der matcher den krævede dataoverførselshastighed. 802.11a og 802.11g trådløse netværksstandarder (også kendt som Wi-Fi) specificerer 54 Mbps som den maksimale dataoverførselshastighed. Nyere versioner af 802.11g angiver endog flere satser end 125 Mbps. Til gengæld angiver 802.11n, udkastet til ny trådløs netværksstandard dataoverførsel med hastigheder på 540 Mbps. Den faktiske dataoverførselshastighed afhænger af den standard, computerens trådløse netværkskort og router følger. For at opnå maksimal hastighed skal begge være kompatible med samme trådløse netværkstype.

3.

Sikre datasikkerhed i det trådløse netværk ved at købe en WEP-kompatibel router (Wired Equivalent Privacy) . Sikkerhed er af største betydning i trådløse netværk. WEP, datakrypteringsprotokol for trådløse netværk har til formål at sikre data, der overføres via radiosignaler. Trådløs datasikkerhed, der sikrer protokoller, der er mere avancerede end WEP, er Wi-Fi Protected Access (WPA) og WPA2 med WPA2, der giver det maksimale sikkerhedsniveau i trådløse netværk.

4.

Evaluer om du vil have en trådløs DSL router med en ekstern eller intern antenne. En ekstern antenne giver bedre signaloverførsel, men det kan være besværligt at bære rundt, hvis brugeren ofte er mobil. Nogle trådløse routere med interne antenner har mulighed for ekstern antennefastgørelse for at forbedre signalmodtagelse.

5.

Vurder andre funktioner i den trådløse DSL-router, der skal købes. Bortset fra at forbinde netværk og muliggøre internetforbindelse, kan routere udføre flere andre funktioner. Routere bestemmer typisk den korteste vej i en datapakke til dens destination. Nogle routere fungerer desuden som hub eller switche, giver yderligere firewalls og understøttelse af portvideresendelsesfunktioner, der kræves for at være vært for en webserver. At kende alle de funktioner, som den trådløse router skal udføre, hjælper med at identificere den bedst egnede model. Husk at routere med flere funktioner også koster mere.

6.

Kontroller grænsefladen for den trådløse router med dine computere. I tilfælde af en enkelt computer kan du tilslutte den trådløse router med et Ethernet-kabel, et USB-kabel eller simpelthen gennem antennen. Hvis der er Ethernet-kabel, skal din computer være forsynet med et LAN-kort med en Ethernet-port. I tilfælde af USB-router behøver du simpelthen en USB-port på din computer. Hvis din computer har et trådløst LAN-kort, behøver du ikke nogen kabler til at forbinde - antennen af ​​den trådløse bredbåndsrouter ville kommunikere direkte med dit trådløse LAN-kort. Hvis routeren forbindes til en switch eller en hub, skal kontakten enten have en Ethernet-port (alle kontakter har denne port) eller en trådløs antenne.

7.

Undersøg markedet for de forskellige trådløse DSL routere tilgængelige, deres funktioner, top selling routers og kunde feedback. Identificer routeren, der passer til dine behov. Lær mere om funktionerne og priserne på forskellige modeller ved at henvende dig til online købere-vejledninger. Gennemgå anmeldelser og sammenlign priser. Nogle populære køberevejledninger er NexTag, Windows Marketplace, MySimon og Epinions (se links nedenfor).

< p> 8.

Ring til din internetudbyder efter at have identificeret en passende trådløs DSL-router. Tjek hos tjenesteudbyderen, hvis de sælger den nødvendige router. Nogle gange lejer internetudbydere til ekstra månedlige afgifter. Leasing kan være en bedre mulighed for dem i en ny virksomhed og kræver multi-feature high-end routere.

9.

Alternativt kan du købe den trådløse DSL router fra online-leverandører, en liste over hvilke der vil være tilgængelige i ovennævnte købers vejledninger. Gennemse populære onlineforretninger som CompUSA, Best Buy og Circuit City (se links nedenfor).

Tips og advarsler

  • Nogle leverandører tilbyder en kombinationspakke af en trådløs DSL router og netværksadapter, der begge følger samme standard. Ud over tilgængeligheden af ​​kompatibelt udstyr, leveres kombinationspakken til priser, der er mere økonomiske end individuelle priser af en router og netværkskort.
  • Datasikkerheden kompromitteres, hvis den trådløse DSL-router og netværksadapteren (for LAN'er) følger forskellige protokoller. For at opnå det højeste sikkerhedsniveau, skal du sørge for, at det trådløse netværkskort og router Følg de samme trådløse datasikkerhedsprotokoller.
  • Tilbud, der tilbyder laveste priser og enorme rabatter, behøver muligvis ikke sarily være tilgængelig på de nyeste modeller. Tjek før du køber.
  • Trådløs DSL Internet er en ny teknologi. De fleste husstande i USA foretrækker trådløs DSL (eller enhver form for trådløs internetforbindelse) på grund af den mobilitet og bekvemmelighed, den tilbyder. Bortset fra andre enheder har du brug for en trådløs DSL-router til at bruge en trådløs DSL-forbindelse. Trådløse DSL routere indeholder flere funktioner afhængigt af kravet. Her kan du købe en kompatibel trådløs DSL-router til din trådløse DSL-forbindelse.