Sådan køber du trådløse enheder til oprettelse af et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vurder dine krav. Afhængigt af hvilken type trådløst netværk du planlægger at konfigurere, kan enhederne variere. Lav en liste over alle enheder, der kræves til oprettelse af netværket. Disse omfatter trådløse routere, trådløse adaptere og noder, switches eller hubs, hotspot-enheder, trådløse LAN-kort til stationære og bærbare computere, antenner, forstærkere, firewalls, trådløse broer og kabler. Sørg for, at alle enheder, du køber, er kompatible med de trådløse standarder for dit netværk og internetservice. Tre typer trådløse netværksteknologier, der anvendes i vid udstrækning, er 802.11a, 802.11b og 802.11g.

2.

Kontakt din internetudbyder for at se, om det giver dig med mulighed for at købe trådløse internet-specifikke enheder som routere og antenner. Dette er en ideel mulighed, da det vil spare tid, og internetudbyderen vil levere enheder, som er kompatible med din trådløse internet-tjeneste.

3.

Køb alle trådløse enheder efter sammenligning af priser i forskellige butikker online og offline. Søg efter online-leverandører, der bruger søgemaskiner som Google eller Yahoo. Gennemse populære onlineforretninger som CompUSA, Best Buy og Circuit City (se links nedenfor). Vælg muligheden for at købe trådløse enheder fra butikker, hvis du ikke er tilfreds med tilbudene online.

4.

Lær mere om funktionerne og priserne på forskellige trådløse komponenter (og trådløse netværk ) ved at henvise til online købere vejledninger Gennemse anmeldelser og sammenlign priser. Nogle populære købere vejledninger er NexTag, Windows Marketplace, MySimon og Epinions (se links nedenfor).

Tips og advarsler

  • Muligheden for at lease trådløse enheder bør også overvejes. Få det trådløse udstyr via leasing via din internetudbyder eller via nogle hardwareforhandlere, hvis det er ledigt. Leasing anbefales, hvis du ikke har planer om at oprette netværket i lang tid.
  • Gennemse forskellige auktionssteder for billigere, renoverede og brugte enheder. For eksempel besøg websteder som eBay (se link nedenfor). Sørg dog for, at de enheder, du køber, er pålidelige.
  • Gennemse blogs og diskussionsfora om trådløs teknologi. Disse er gode muligheder for at få mere information om trådløse netværk og enheder, der bruges til at oprette sådanne netværk. Du kan også få en vis fornemmelse af, hvilke teknologier der er fremherskende, og hvordan man kontrollerer kompatibilitet af trådløse enheder.
  • Trådløse enheder er det nødvendige udstyr til at oprette et organiseret trådløst netværk for at få adgang til internettet, dele filer og andre enheder på desktops, laptops eller PDA'er. Afhængigt af hvilken type netværk der skal oprettes, skal du bruge forskellige enheder. Der er mange købs muligheder, så her er hvordan du kan købe trådløse enheder til at oprette et netværk.