Sådan sikres et hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Generelle retningslinjer

1.

Installer kun licenseret software på alle computere, der er tilsluttet netværket. Pirated software er sårbar over for sikkerhedstrusler. Download patches, når sælgerne frigiver dem.

2.

Sikre alle værter ved at installere anti-virus-, anti-spyware-, anti-phishing- og anti-spam-programmer og en firewall på hver maskine. Sørg for at bruge de nyeste versioner af disse værktøjer. Installer patches og nye udgivelser, så snart de er frigivet.

3.

Opret unikke brugerkonti for alle brugere, så alle, der arbejder på en computer, skal indtaste sit brugernavn og adgangskode, før du får adgang til netværket.

4.

Vedligeholdelse af logger over brugeraktivitet. Dette er især vigtigt, når netværket er forbundet til internettet. Flere værktøjer giver dig mulighed for at styre logfiler.

5.

Tag regelmæssige sikkerhedskopier af data på alle computere.

6.

Luk alle værter og netværksenheder, hvis du rejser eller vil ikke bruge netværket i længere perioder.

Specifikke retningslinjer for sikring af et hjemmenetværk med internetadgang

1.

Skift standard login information snart efter opsætning og konfiguration af internetforbindelsen.

2.

Undgå fjernadministration af netværket eller nogen af ​​dets værter.

3.

Sørg for, at netværket er beskyttet af en firewall. Du kan også bruge Windows Firewall, der følger med alle licenserede Windows-operativsystemer. Andre firewalls kan også implementeres.

4.

Brug en router til at oprette forbindelse til et netværk til internettet. Alle routere leveres med en form for firewall, der automatisk giver et sikkerhedsniveau til netværket. Derudover er routere et godt middel til at dele en internetforbindelse blandt flere værter. Routere understøtter flere andre funktioner, der er fordelagtige for et netværk, såvel som trådløst. Routere, der anvendes i kablede netværk, er forskellige fra dem, der anvendes i trådløse netværk.

5.

Feed MAC-adresser, unikke identifikatorer af netværksenheder, i routeren og adgangspunkterne, så de kan identificere ugyldige værter fra dem, der danner netværket.

6.

Deaktiver mobilkodning, der bruger ActiveX, Java og JavaScript, især fra websteder, du ikke stoler på. Dette begrænser udenforstående at køre ondsindet kode på dine pc'er.

7.

Deaktiver SSID-udsendelse, hvis netværket er trådløst. Generelt sender routere og adgangspunkter regelmæssigt og automatisk SSID'en, der gør den nyttig i mobile hotspots, hvor forbrugerne kommer, bruger tjenesten og fortsætter. Deaktivering af SSID'en, især i hjemmekontorer skjuler netværket fra nysgerrige øjne, selvom det stadig kan påvises på andre måder.

8.

Skift SSID, routerens netværksnavn og adgangspunkter, umiddelbart efter opsætning af netværket. Standard SSID til nem konfiguration er et simpelt navn, som hackerne nemt kan bestemme.

9.

Undgå at bruge dynamiske IP-adresser. Deres brugervenlighed gør dem også til et let mål. Brug i stedet statiske IP-adresser til netværksværter.

10.

Brug enheder, der understøtter mindst WPE til et trådløst netværk. WPE er en datasikkerhedsprotokol specielt designet til trådløse netværk. WPA og WPA2 giver forbedret sikkerhed. Samme niveauer af datasikkerhed kan opretholdes ved at bruge udstyr i overensstemmelse med samme sikkerhedsprotokol.

11.

Minimér lækage af trådløst signal ved at placere router og adgangspunkter i centrum af din hjem. Opsætning af disse enheder på en balkon eller i nærheden af ​​et vindue / dør sender signalet udenfor, hvor det nemt kan bruges af andre passende konfigurerede enheder.

Tips og advarsler

  • Undgå kompatibilitetsproblemer, når du skifter fra anti-virus eller firewall til en anden lignende applikation ved først at afinstallere det eksisterende program og derefter installere den nye version.
  • Ingen af ​​de her nævnte sikkerhedsforanstaltninger er individuelt tilstrækkelige . Gennemførelsen af ​​flere af disse retningslinjer gør netværket i stigende grad vanskeligt at indhente. På trods af at disse strategier anvendes, er der plads til uautoriseret adgang, selvom chancerne er stærkt reduceret.
  • De fleste boliger har i dag mere end en pc, som boligejere i sidste ende bliver til et netværk. Afhængigt af familiekrav kan hjemmenetværket være ledningsnet, trådløst med eller uden en internetforbindelse. Hjemmenetværk har deres specifikke sikkerhedsrelaterede problemer. Wi-Fi hjemmenetværk med webadgang er særligt sårbare over for virus og hackere. Med ingen dedikeret netværksadministrator rundt skal medlemmer, som bruger hjemmenetværket, være forsigtige, når de administrerer sådanne netværk. Sådan sikrer du dit hjemmenetværk sikkert.