Sådan tilmelder du dig til kabel-internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem formål og brug af kabelforbindelsen. Har du brug for det til privat brug eller erhvervsmæssig brug? Hvor mange computere ville være forbundet? Har du allerede et kabelmodem? Besvare sådanne spørgsmål hjælper dig med at vælge den rigtige plan.

2.

Ring til dit kabel-tv-firma for at kontrollere de internetpakker, de tilbyder. Hvis du ikke har en kabel-tv-forbindelse, skal du kigge efter lokale internetleverandører (ISP'er). Du kan se dem op i de gule sider. Alternativt kan du få en liste over lokale internetudbydere på websteder som FindAnISP og BroadbandReports (se links nedenfor).

3.

Besøg websteder af populære kabeludbydere som Comcast , EarthLink og Cablevision til at vurdere deres pakker. Undersøg, hvilken hardware der kræves til internetforbindelsen, og kontroller, om alt nødvendigt udstyr er inkluderet i pakken. Hvis du skal lease udstyr, skal du kontrollere den ekstra månedlige afgift.

4.

Lav en sammenlignende undersøgelse af forskellige udbydere. Se på deres funktioner, anmeldelser og priser.

5.

Tilmeld dig tjenesten enten ved at ringe til internetudbyderen eller ved at gå til deres websted og tilmelde dig online (hvis tilgængelig).

6.

Når du tilmelder dig en aftale, skal du læse og forstå det fine print. Nogle tilbud tilbyder lave omkostninger, men kræver, at kunderne tilmelder sig en langsigtet service. Se efter skjulte omkostninger.

Tips og advarsler

  • Hvis du allerede har kabel-tv, foretrækker du muligvis en kabelforbindelse. I sådanne tilfælde er kabel-internet billigere end DSL, da kablerne allerede er lagt, og kombinationspakker er ofte tilgængelige til gode priser.
  • Selvom kabel-tv-virksomheder foretrækker deres abonnenter at få en internetforbindelse fra dem, en anden internetudbyder hjælper dig med jævnligt at modtage oplysninger om de seneste tilbud og kampagner. Disse oplysninger kan bruges til at opretholde lave månedlige satser, fordi du altid har mulighed for at skifte til et firma, der tilbyder en bedre aftale. Med to forskellige virksomheder er det lettere at skifte i tilfælde af at enten service er utilfredsstillende.
  • Kabel Internet, som DSL, tilbyder funktionen 'altid til', så du altid kan holde din pc tilsluttet til internettet. Dette gør dog din computer modtagelig for virus og hackere. Afbryd forbindelsen, når du er færdig med at surfe på internettet.
  • Kabel internetforbindelser er høj hastighed og rimeligt prissat. Disse forbindelser tilbydes gennem de eksisterende netværk af kabel-tv-udbydere. Tilmelding til kabel er nemt. Her er hvordan.