Sådan vælger du den bedste bredbåndsrouter til dit netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg en router med tilstrækkelige porte til computere samt internetforbindelsen. For flere computere kan du tilslutte en switch til routeren. En switch har flere porte og kan udføre funktionen til at dele internetforbindelsen på alle computere. I sådanne tilfælde ville du ideelt set have brug for to porte på routeren-en til internetforbindelsen og en til forbindelse til kontakten.

2.

Brug en router, der passer til den type internetforbindelse du har. Bredbånds routere til kabelmodemer (også kendt som en Ethernet-router) adskiller sig fra dem, der anvendes til en DSL-forbindelse. En DSL-forbindelse kan også bruge enten en bredbåndsrouter eller en ADSL-router.

3.

Vet om netværket er ledningsnet eller trådløst. Bredbånds routere til kablede netværk er forskellige fra dem, der kræves i trådløse systemer. Hvis du køber en trådløs router, skal du bestemme den underliggende netværksteknologi, uanset om det er Bluetooth eller Wi-Fi. Sørg for, at den trådløse router, du køber, er kompatibel med det trådløse netværk.

Bredbåndsroutere til trådløse netværk leveres med eksterne og interne antenner. Selvom ekstern antenne giver bedre signal ydeevne, gør intern antenne en bærbar enhed. Nogle trådløse bredbånds routere med interne antenner har en port til midlertidig brug af ekstern antenne. Vurder din mobilitet inden du vælger en model.

4.

Lav en liste over opgaver, som du vil have bredbåndsrouteren til at udføre. Som nævnt ovenfor kan routere udføre flere funktioner. En liste over nødvendige funktioner bliver derfor praktisk ved at træffe en beslutning. Bemærk, at bredbånds routere med flere funktioner også er dyrere.

5.

Vær opmærksom på strømkrav. High power routere kan klare mere arbejdsbyrde.

6.

Vurder de generelle form og æstetiske egenskaber. En ergonomisk form med nemme at bruge komponenter er ønskelig. For eksempel er en klart synlig og nem at betjene tænd / sluk-switch bedre end en iøjnefaldende tænd / sluk-mekanisme. På samme måde skal alle knapper og håndtag være glatte og komfortable, når de bruges.

7.

Undersøg markedet for de mange tilgængelige routere, deres funktioner, topsælgere og feedback fra kunderne. Identificer den router, der passer bedst til dine krav og forhold.

Tips og advarsler

  • Sikre datasikkerhed i trådløse routere ved at købe en WEP (Wired Equivalent Privacy) - kompatibel router.
  • Gem kvitteringen og udfyld garantikortet kort efter købet af routeren.
  • 3Com, Netgear, Cisco Systems, D-Link Systems, Linksys og Alcatel er nogle populære producenter af bredbånds routere.
  • Tilbud tilbyde lave priser og store rabatter kan ikke nødvendigvis være tilgængelige på de nyeste modeller. Kontrollér, før du køber.
  • Vær forsigtig med en router, der leveres med en garanti på kun få måneder.
  • Bredbånds routere bruges til at forbinde et netværk til et andet netværk eller en internetforbindelse. Routere tillader også deling af en enkelt internetforbindelse blandt computere, der danner små netværk, der er typiske for boliger og hjemmekontorer. Af denne grund omtales bredbånds routere også som hjemme- eller boligporte. Bredbånds routere understøtter i det væsentlige kabel- eller DSL-internetforbindelser.

    Yderligere funktioner af routere inkluderer smart dataoverførsel via Network Address Translation (NAT), fungerer som firewalls og om nødvendigt udskiftning af hubs og switches-enheder, der skal tilsluttes værter inden for et netværk. Nogle routere har også indbyggede kabel / DSL modemer. Routere tillader fil og perifert deling og spil på hjemmenetværk. Flere typer og modeller af bredbånds routere er tilgængelige for alle typer netværk. Routere, der bruger telefonlinjen, kaldes almindeligvis ADSL-routere, mens de, der bruger CAT5-kabler, kaldes bredbånds routere. Her er hvordan du kan vælge den bedste bredbåndsrouter til dit netværk: